Devrim KARTAL

Adana, baharın müjdecisi Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyadan ziyaretçilerin akınına uğrayan bu renkli festival, 13-21 Nisan 2024 tarihleri arasında 12'nci kez gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” içinde yer alan karnaval, bu yıl daha geniş bir içerikle katılımcıları ağırlayacak.

Adana sokaklarının eşsiz portakal çiçeği kokusu eşliğinde düzenlenecek olan karnaval, her yaştan insanı müzik, dans ve birbirinden farklı kültürel etkinliklerle buluşturacak.

2024 Karnaval Tarih Duyurusu

Özde Değil! Sözde Barınaklar Özde Değil! Sözde Barınaklar

Her yıl düzenlenen Portakal Çiçeği Festivalinde birbirinden eğlenceli çeşitli düzenlenen yarışmalar, baharın tadını çıkarmayı ve yazın gelişini kutlamayı daha heyecanlı hale getiriyor. Düzenlenecek yarışmalar hakkında detaylı bilgilere ve başvurulara, ilgili internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Bir yıl aranın ardından yeniden düzenlenecek olan festivalde, ziyaretçiler hem eğlenceli aktivitelerle dolu vakit geçirecekler hem de sanatın çeşitli dallarında gerçekleşecek etkinliklerle kültürel bir şölen yaşayacaklar.

Erken çiçeği sula inanç Örneğin Önceden açacak adana portakal çiçeği  festivali ne zaman - tvlasvegasmagazine.com

Ayrıca 12. Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Merkez Park'ta kurulacak karnaval stantları için ön başvurular başladı. Karnavalda kurulacak stantlar hakkında şartlar duyuruldu. Adana'ya özgü ve Adana'yı tanıtıp temsil edebilecek içeriklerde oluşturulan Karnaval stantları için başvurular 20 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında  Merkez Park Amfi Tiyatro'da saat 10.00 - 16.30 arası yapılabilecek.

Adana'nın misafirperverliğini tüm dünyaya bir kez daha gösterecek olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, baharın gelişini şehrin sokaklarında şenlik ve coşkuyla karşılamak için tüm dünyadan misafirlerini bekliyor.

Editör: Devrim Kartal