Seren SABUNCU

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri, bu seçimde Mersin Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçenin belediye başkanı seçilecek. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor. Bir yanda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden kazanmak isteyen CHP, bir yanda da oy oranı yüksek olan Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı yer alıyor. Öte yandan Büyükşehir’de aday çıkaran İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi de Mersin’de yarışacak adaylarını belirledi. Adaylar bu süreçte kozlarını paylaşırken son sözü ise seçmen belirleyecek.

Mersin’de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin sonucu merakla bekleniyor. CHP’nin elinde bulundurduğu Büyükşehir belediyeleri arasında Mersin yer alırken CHP’li mevcut belediye başkanı Vahap Seçer’e karşılık Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Serdar Soydan, İYİ Parti’nin adayı Bülent Özkan yarışacak. Diğer partililerin adayları arasından ise Hür Dava Partisi’nden Tahir Uysal, Bağımsız Türkiye Partisi’nden Garip Can Coşkun, Yeniden Refah Partisi’nden İzzeddin Alkan, Millet Partisi’nden Hasan Tahsin Uysal da bu yarış içerisinde yer alıyor.

Vahap Seçer 1 Serdart

Milliyetçi kesiminin de yoğunlukta olduğu şehirler arasında yer alan Mersin’de Serdar Soydan, mevcut başkan Vahap Seçer’e karşılık yarışacakken sonuçları ise seçmen belirleyecek. Diğer yandan Başkan Vahap Seçer’in de şansının yüksek olduğu bu seçimlerde sevilen bir başkan olmasının yanı sıra DEM Parti’nin büyükşehirde aday çıkarmayacak olması da Başkan Seçer’in şansını artıran etkenler arasında yer alıyor.

Mersin Valiliği Uyardı: "Doğu Akdeniz'de Toz Taşınımına Dikkat!" Mersin Valiliği Uyardı: "Doğu Akdeniz'de Toz Taşınımına Dikkat!"

MHP’den ayrılan seçmenlerin birçoğunun İYİ Parti’de olması ise bu seçimlerde Cumhur İttifakı’nın oy oranında nasıl bir sonuç ortaya çıkaracağı da merak edilen konular arasında yer alıyor.

Adaylar arasında yarış devam ederken seçiminin kararını yine seçmen belirleyecek ve son noktayı koyacak.  

Muhabir: Seren SABUNCU