Tuğçe Dokumacı

Ak Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir ve beraberindeki İl Başkan Yardımcısı Ramazan Çetinkaya İmece Gazetesi'ne bir basın ziyaretinde bulundu.

Adem Aldemir, İmece Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sinan Koç, Genel Yayın Yönetmeni Fatih Şahin ve İmece Gazetesi çalışanları ile kentin sorunları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Aldemir, Mersin Limanı Genişleme Projesinin tamamlanmasıyla birlikte 500 kişiye doğrudan, 5000 kişiye de dolaylı istihdam imkânı sağlanmış olacağını, 375 milyon dolar bütçe ile yapılacak yatırımın kentin lojistik kimliğine artı değer kazandıracağını ve ilave rıhtım kapasite ihtiyacına çözüm üreteceğini bildirdi. 

"ÇUKUROVA HAVALİMANI TEMMUZ AYINDA HİZMETE GİRECEK’’
Ak Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, yapımı süren Çukurova Havalimanı'nı bu yıl içerisinde tamamlanacağını vurgulayarak, hizmete açılacak olan havalimanının bağlantı yollarının bitirildiği müjdesini verdi. Aldemir, Çukurova'nın dünyaya açılması, değerine değer katılması için ulaşım ve iletişim yollarının geliştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Aldemir şöyle konuştu:
"Havalimanı bağlantı yolları şu an hepsi bitmiş durumda. Burada 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 75 metre genişliğindeki pistimizi inşa ettik. Dolayısıyla altyapımızı bitirmiş olduk. Pistimiz bu durumuyla en büyük yolcu uçaklarının dahi iniş ve kalkışına imkân sağlayacaktır. Yine altyapı projesi kapsamında 3 bin 500 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliği ile beton kaplamalı paralel taksi yolu, 2 yüksek sürat taksi yolu, terminal, kargo ve özel uçaklar bölgesi apronu, 2 yer hizmetleri araç park yeri, çevre tel örgüsü, nöbetçi kulübeleri ve çevre güvenlik yolu gibi inşaatları tamamladık. Yolcu kapasitesini de başta yıllık 7 milyon kişi olarak öngörüyoruz."


2Eec0E61 2D15 4117 81Ae D8Fd54Ff115A

"MERSİN-GAZİANTEP ARASI HIZLI TRENLE 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK"
Başkan Aldemir, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın Yenice şantiyesindeki çalışmaları hakkında bilgi vererek Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı inşaa çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini ifade etti.

Aldemir, Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı'nın 6 saat 23 dakikalık seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşüreceğini belirterek "Saatte 200 kilometre tasarım hızıyla bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu ve yaklaşık 100 milyon ton yük taşımayı hedefliyoruz" dedi.

2Dde4133 6E30 4547 Ba39 876B7C06B9B1

"MERSİN AKARSU CENNETİ"
AK Parti Mersin il Başkanı Adem Aldemir, Pamukluk Barajı İçme suyu İsale Hattı İnşaatı projesinin, tamamlanmak üzere olduğuna dikkat çekti. Projenin, 30.06.2026 tarihinde tamamlanacağını açıklayan Aldemir, "Türkiye'nin en büyük 4'üncü barajı' olacak, ekonomiye yıllık 500 milyon TL katkı sağlayacak Pamukluk Barajı, su tutmaya başladı. Sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapılan Pamukluk Barajı'nda, su seviyesi artıyor. Yılda 2 defa ürün almayı sağlayacak baraj sayesinde, bölgede sera yetiştiriciliği yapılacak, tropikal meyveler yetişecek. Tarımda iyi bir yerdeyiz. Sadece planlı bir tarım yapılması gerekiyor. Burası Narenciyenin başkenti. Muz tabi ki ilk sıralarda. Çilekte, erikte ve zeytin de birinci durumdayız. Bereketli topraklarımız.  Ama Antalya yüzde 70 oranında tamamlamış durumda ama mersin daha bakir. 2000 yılında 7 tane fabrika ile başladık. Bugün 11 sanayi Organize bölgesi açıldı.  7-8 tane Yapımı tamamlananlarda var. Şu an kullanılmaktadır. Mersin’de 2 bin üzerinde fabrika var. Biz algı yapmıyoruz. Çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Sağlık alanındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aldemir, Mezitli ilçesinde yeni bir hastane yapımına başlandığını söyledi. Aldemir "Bu hastanelerin yapılmasına çok karşı çıkanlar oldu. Fakat hem pandemide hem de depremde yapılan hastanelerin ne kadar hayati bir önem taşıdığını hep birlikte gördük" dedi.

Son Başvuru 26 Temmuz Son Başvuru 26 Temmuz

Mersin ve Antalya arasındaki ulaşım süresini 150 dakikaya indirecek Akdeniz Sahil Yolunun, turizm kentlerini birbirine bağlaması açısından önem taşıdığına dikkat çeken Aldemir,  "Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde 28 tünelimiz bulunuyor. 16’sının inşaatı tamamlanıp hizmete açıldı. 16 viyadüğün de 8’i bitirilerek vatandaşların kullanımına sunuldu. 8 köprünün tamamı ile 3 kavşaktan 2’si tamamlanmış durumda. 9 ayrı ihale kapsamında çalışmalar devam ediyor. İhalesi yapılmayan kısım kalmadı. Antalya tarafını da takip ediyoruz. Antalya-Mersin arası sahil yolu yüzde 89’a tamamlandı. Geçmiş yıllarda tek şeritli ve tehlikeli yol nedeniyle 12 saat süren Mersin-Antalya arasındaki ulaşım, açılan tünel, viyadük ve köprüler ile çift taraflı yollar sayesinde 5 saate kadar düştü"  ifadelerine yer verdi.

9349A636 Afc3 424C B8A8 625935F38992

"MERSİN ANTALYA OTOYOLU BİTİRİLMESİ ÖNE ALINMALI"
İmece Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sinan Koç ise, Ak Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Koç, "Mersin Antalya sahil yolunda zamanında savaşlarda kayıp vermediğimiz kadar insan kaybettik. Bu yol zaman zaman gündeme geldiğinde ülkenin bütçesi yetmez deniliyordu. Bugün bu yol büyük bir kazanım. Başta Cumhurbaşkanı olmak Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Büyük bir hizmet. Karayolları bölge Müdürlüğünün açıklamasına göre 2026 yılında bitirilmesi planlanıyor. Daha erken bitirilme imkanı olursa daha rahat bir trafik sağlanacağını düşünüyorum. Çünkü Yerel turizme en büyük katkıyı bu yol sağlayacaktır. Bu nedenle bitirilmesinin öne alınması şehrimiz için daha büyük bir katkı sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı