CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Akkuyu Nükleer Santrali'nde yaşanan ciddi sağlık sorunlarına dikkat çekmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir meclis araştırması önergesi sundu. Dinçer, önerge santralde çalışan işçilerin karşılaştığı yemek zehirlenmesi vakaları ve menenjit salgını iddiaları ve bu konularda detaylı bir araştırma yapılması çağrısında bulundu.

Obezite Cerrahisi Sonrası Gebelik Daha Avantajlı Obezite Cerrahisi Sonrası Gebelik Daha Avantajlı

14 Eylül 2023 tarihinde, Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışan yüzlerce işçi, yemek hizmeti sağlayan yemekçilik firması tarafından servis edilen tavuk etinden zehirlenmişti. Bu olay, Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından teyit edilmiş olup, daha önce benzer şikayetlerin CİMER’e iletildiği ancak yeterli önlemin alınmadığı ortaya çıkmıştı.

   

Milletvekili Talat Dinçer, önergesinde, yaşanan bu olayların Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışma koşullarının, sağlık ve güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Dinçer, santralin denetlenmesi, şeffaf bir şekilde faaliyetlerinin yürütülmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesinin önemini belirterek, Anayasa'nın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 104 ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılmasını talep etti.

Bu önerge, 30 bin kişinin çalıştığı ve bölge halkını yakından ilgilendiren Akkuyu Nükleer Santrali'nde meydana gelen sağlık ve güvenlik sorunlarının ciddiyetini ve bu sorunların çözümü için atılması gereken adımların önemini ortaya koydu. CHP Mersin Milletvekili Dinçer, olayların şeffaflıkla ele alınması ve gerekli önlemlerin alınarak tekrarının önlenmesi için TBMM'nin devreye girmesini istedi.

Kaynak: Seren Sabuncu