Marketlerden satın aldığımız unlar paketli halde saklamamıza rağmen zaman içerisinde sararmaya ve böceklenmeye başlayabilir. Daha çok bakliyatlarda görülen bir saklama sorunu olan böceklenme unda meydana geldiğinde ise bazı doğal yöntemlerden yardım alarak bu durumun önüne geçebiliriz. 

Un böceklenmeden nasıl saklanır diye merak edenler için un saklamanın bazı doğal yöntemleri olduğunu belirtmekte fayda var. Un saklarken böceklenmesini ve sararmasını önlemek için basit ama etkili bir püf noktayı öğrenmek yetiyor. İşte doğal yöntemler ile un saklamanın püf noktası:,

Deprem ve Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti! Deprem ve Kira Artışları Vatandaşı Karavanda Yaşamaya İtti!

karanfil-kase-jovy

Un saklarken eğer böceklenme ve sararma meydana geldiyse bu durum saklanan unun nem aldığı anlamına gelmektedir. Neme maruz kalan un kısa sürede sararmaya ve böceklenmeye başlar. Bu durumun önüne geçmek için aldığımız unları kendi karton paketlerinde saklamak yerine kuru ve cam bir kavanoza aktarmak yardımcı olacaktır. 

Un aynı zamanda güneş ışığı nedeni ile de böceklenecektir. Bu nedenle kuru cam kavanoza aldığınız unu serin ve kuru bir yerde güneş görmeyecek şekilde saklamanız gerekiyor. 

Unun böceklenmesinin önüne geçmek için u sakladığınız kavanozun içerisine birkaç adet karanfil atabilirsiniz. Karanfil böceklerin hoşlanmadığı bir doğal koku yayarak böceklenmenin önüne geçecektir. 

Kaynak: İmece Gazetesi