Kadri Duman

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu (TTF) iş birliğiyle gerçekleşecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası’nın lansmanı yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen lansmanda Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Dünya Triatlon Birliği Kıdemli Yöneticisi Eric Angstadt, Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Üyesi Alicia Garcia ve Türkiye Triatlon Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Ender Baş ile Milli Paratriatletler Tahir Erdemir ve Uğurcan Özer konuşmacı olarak katıldı.

ÖZYİĞİT: “UMARIM DÜNYA ŞAMPİYONASI’NI DA KENTİMİZE GETİRİRİZ”

Lansman toplantısında konuşan ve sporun birleştirici gücüne vurgu yapan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit; Yenişehir’de triatlon sporunun geliştiğini ifade ederken şunları dile getirdi: “Sporun barışa olan katkısı, dostlukları pekiştirmesi ki Dünya’nın buna çok ihtiyacı var. Son dönemde yaşanan büyük kargaşalar ve savaşlar spor ve sanatın birleştirici gücünün gerekliliğini bize gösteriyor. Bu 5 yıl önce başlattığımız bu organizasyon kentimize de büyük bir renk kattı. Ve kentimizin de hem Dünya’da hem de Avrupa’da tanınmasında önemli bir görev üstlendi. Bu yıl Dünya Paratriatlon Kupası yarışları da gerçekleşecek. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota oluşturması yarışı daha da özel kılıyor, yarışa gösterilen ilgiyi de arttırıyor” dedi.

MİLLİ PARATRİATLET TAHİR ERDEMİR: BAYRAĞIMIZI İLERİ SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ

Pazar günü Dünya Paratriatlon Kupası’nda ülkemizi temsil edecek Milli Paratriatlet Tahir Erdemir de yaptığı konuşmada ilk kez bir uluslararası yarışmada mücadele edeceğine dikkat çekti. Erdemir, “Üçüncü sezonumu yaşıyorum. Aslında yeni bir branşın içeresindeyim. Mersin’de ikinci kez yarışmış olacağım ama ilk kez bir uluslararası turnuvada yarışacağım. Mersin parkurunu ben de çok seviyorum. Çok güzel hedeflerimiz var. Paratriatlonda ülkemiz adına bayrağımızı ileri seviyeye taşımak istiyoruz.

Akdeniz'de Başkanlık Koltuğuna Çocuklar Oturdu Akdeniz'de Başkanlık Koltuğuna Çocuklar Oturdu

BAŞKAN ÖZYİĞİT’TE TEŞEKKÜR

Dünya Triatlon Birliği Kıdemli Yöneticisi Eric Angstadt ve Avrupa Triatlon Birliği Yönetim Üyesi Alicia Garcia ise yaptıkları açıklamada Yenişehir’deki triatlon parkurunun heyacan verici olduğunu belirterek, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve organizasyonun tüm paydaşlarına teşekkür ettiler.

Kaynak: İMECE GAZETESİ