Değer Kaybı Sürüyor: Dolar/TL Güne Rekorla Başladı Değer Kaybı Sürüyor: Dolar/TL Güne Rekorla Başladı

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’nin Kızılcahamam’daki istişare toplantısında katılımcılara ekonomi ile ilgili bir sunum yaptı. Şimşek kripto varlıklardan ve borsadan elde edilen varlıkların vergilendirilmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

KRİPTOYA VERGİ

AKP’nin Kızılcahamam toplantısında kripto ve borsa kazançlarıyla ilgili konuşan Şimşek, “Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları v.s bunların disipline edilmesi lazım” dedi.

Yabancı sermayenin Türkiye’ye ilgi duyduğunu, ancak yabancı sermaye girişinin artması için bazı koşulların yerine getirilmesi gerektiğini belirten Şimşek “Yabancı sermaye gideceği ülkedeki kurallara bakar, hukuki güvencelere bakar. Biz bunları sağlarsak, kuralları net olarak koyarsak yabancı sermaye de gelir” değerlendirmesini yaptı.

SÜREKLİ ZARAR AÇIKLAYAN ŞİRKETLERE DÜZENLEME

Sürekli zarar açıklayan şirketlere karşı yeni tedbirler geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bazı kurumların uzun yıllardır zarar açıkladığını belirterek, “20 yıl boyunca zarar eden bir şirketi açık tutar mısınız? Yüksek teknoloji Teslavari firmalar istisna tabi. Ama normal geleneksel bir sektörden 5 yıl üst üste zarar etseniz devam eder misiniz? İstisna ve muafiyetlere bakıyoruz. Bütün bu konuları içeren önemli bir çalışmamız var. Belirli bir noktaya gelince kamuoyuyla paylaşırız” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi