Bu konuda uzman Dr. Sally Bloomfield BBC'ye verdiği demeçte, bu sonuca "biraz şaşırdığnı", zira bu kadar az yıkandığında havluların terli, kaskatı ve kullanımının çok rahatsız edici olacağını söylüyor.

Bir duş firmasının 2200 yetişkinle düzenlediği ankette, havluların yıkanma sıklığıyla ilgili şu sonuçlar çıktı:

Katılımcıların beşte biri ayda bir kez, dörtte biri haftada bir kez, 20 kişiden biri de her banyo ya da duştan sonra havlularını yıkıyordu.

havlu-nasil-1

Peki havlular nasıl yıkanmalı? Ve nasıl yumuşacık olur?

Havlu yıkamanın kolay yöntemleri var. Bunları sizler için derledik.

SICAK SU

Yaşlı Kadının Otobüsün Altında Kaldığı Anlar Kamerada Yaşlı Kadının Otobüsün Altında Kaldığı Anlar Kamerada

Her şeyden önce, Havluları sıcak suda yıkamak genellikle çok daha iyidir. Bunu yaparsak, normalde tamamen arınmayan sabunu çıkarırız. Kumaş yumuşatıcı kullanmaya ve bunun havluları tekrar yumuşak hale getireceğini düşünebilirsiniz (çünkü ürünün adında söylediği şey budur), ancak yumuşatıcı kullanmayı önermiyoruz. İçeriğini düzgün bir şekilde okursanız, yumuşatıcıların hiç de iyi olmayan birçok kimyasal maddeye sahip olduğunu ve aslında bu ürünlerin birçoğunun sağlığa zararlı olabileceğini fark edeceksiniz.

Havlularınızın yumuşaklığını geri kazanmasını istiyorsanız, farklı yöntemler denemek daha iyidir ve bu ulaşılması kolay bir yöntem.

AMONYAK VE SİRKE

1200x627-sertlesen-havlulari-atmaya-veda-edin-sadece-1-fincan-yumusatici-etkisi-yaratmaya-yetiyor-1660285513435

Yüksek sıcaklıkta su kullanmanın yanı sıra, bir fincan sirkeyi ve biraz amonyakla birleştirerek kıyafetlere eklemelisiniz. Çamaşır makinenizin yumuşatıcı bölmesine bu karışımı ekleyin ve ardından yalnızca normalde kullandığınız miktarda deterjanı çamaşır makinenizin karşılık gelen boşluğuna ekleyin. Amonyak sayesinde deterjanın havlulara yapışmamasını ve sirkenin de aynı şekilde suda bulunan mineralleri korumasını sağlıyor. Amonyak ve sirke birleştirildiğinde, havluların tekrar yumuşak kalmasını sağlar.