Gamze Nur Yavuz

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın Meclis'teki konuşmasına sert bir dille yanıt verdi. Başarır, meclis konuşmasını sosyal medya hesabından da paylaşarak Akar'ın muhalefete yönelik genelleme yapmasını ve ithamlarını kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

Türkiye Özbekistan’a Tam Teçhizatlı OSB Kuruyor Türkiye Özbekistan’a Tam Teçhizatlı OSB Kuruyor

Başarır, "Akar'ın konuşmasını dikkatle dinledik. Muhalefet diyerek genellemeler yapmasını ve ithamlarda bulunmasını kabul edilemez buluyoruz," dedi ve ekledi: "Mustafa Kemal'in askeri, belirsiz bir grup tarafından derdest edilmez. Mustafa Kemal'in askerinden altı yaverinden beşi teröriste çıkmaz."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın genelkurmay başkanlığı yapmış bir kişi olarak muhalefeti genelleyerek ithamda bulunmasını eleştiren Başarır, Akar'a 15 Temmuz'u ve sahadaki Mehmetçik ile kendileri ile ilgili farkı görmesini tavsiye etti. Başarır, "Biz Mehmetçiğe gereken saygıyı gösteriyoruz," diyerek sözlerini tamamladı.

Başarır'ın bu açıklamaları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri tanımının Hulusi Akar tarafından yapılamayacağını vurgulayarak son buldu. CHP'li vekil, "Kendi grubunuza bakın," diyerek Akar'a ve iktidar partisine eleştirilerini yöneltti.

Editör: Ceren İnan