Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Kanal 33, İçel TV & FM, Sun TV & FM, Nil RTV, HRT, TV A, Koza TV, Radyo Metropol, Kent Radyo, Mix FM, Radyo Ülkü, Radyo Çetin, Mersin FM, Yörük FM, Radyo Mer ortak yayınında Ahmet Özdemir’in konuğu oldu. Seçer burada ‘hizmet ittifakı’ vurgusu yaptı.

“BELEDİYEMİZ GÜÇLÜ, MERSİN GÜÇLÜ”

Müsavat Dervişoğlu: "İYİ Parti Siyaseten Milletin Gönlünde Hala Bir Umut Merkezi" Müsavat Dervişoğlu: "İYİ Parti Siyaseten Milletin Gönlünde Hala Bir Umut Merkezi"

Programda Gazeteci Ahmet Özdemir’in sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, 2019’da göreve gelmeden önce Mersin halkına kendisini ve hayata geçireceği hizmetleri anlatarak oy istediğini hatırlatan Seçer, 2024 yerel seçimlerinde durumunun farklı olduğunu söyleyerek, bu seçimde vatandaşın gerçekleşen hizmete bakacağını ve o şekilde oy kullanacağını aktardı. 5 yıllık görev süresi boyunca yaşanılan pandemi, afet, ekonomik kriz ve siyasi gerginliklere karşın iyi bir yönetim sergilediklerine dikkat çeken Seçer, devraldıkları belediyeyi her açıdan çok daha iyi noktalara taşıdıklarını kaydetti. 2019’da karşılaştıkları mali tablodan geriye eser kalmadığını söyleyen Seçer, “Belediyemiz güçlü, Mersin güçlü” dedi.

“BU KENTİ SAHİPLENEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VAR”

Program öncesi gerçekleştirdiği otobüsle şehir turunu anlatan Seçer, “Seçim otobüsümüzle Toroslar’ı ve Akdeniz’de gezdim. Tur sırasında yollara ve yolların düzenine baktım, kaliteyi gördüm. Tertemiz yollar yapmışız, kaldırımları, refüjleri düzene koymuşuz. Her yer pırıl pırıl, çalışanlarımızın eline sağlık” dedi. Kentte artık bir dirlik ve düzen olduğunu vurgulayan Seçer, “Kenti sahiplenen bir kurum var. 11 bin çalışanıyla, kendini vakfetmiş bir başkanıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi var. Bu kenti sahipleniyor. Kaledran’dan Yenice’ye kadar, Çamlıyayla’dan Mut’un Sertavul’una kadar bu kenti sahipleniyor, ‘Bu kent bizim’ diyor” ifadelerine yer verdi.

1 Nisan’dan sonra da görevinin başında olacağını kaydeden Seçer, “Vatandaşlarımızın desteği ile 1 Nisan’dan sonra da görevimize devam edeceğiz. 1 Nisan sabahı vatandaşlarımız huzurla uyanacak ve işine gitmeye devam edecek” diye konuştu.

“BEN, HERKESİN VE HER KESİMİN BELEDİYE BAŞKANIYIM”

Özdemir’in sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek olabilecek dokunuşlar yaptığını söylemesi üzerine Seçer, demokrasinin temelinde yatan unsurun çeşitlilikleri koruyabilmek olduğunu aktararak, ülke çapında özellikle son yıllarda ötekileştirmenin ve kutuplaştırmanın hat safhalara çıktığını ifade etti. Belediye Başkanlığı görevini yürütecek kişinin etnik, mezhepsel, parti ve ideolojik kimliğine bakmaksızın her yurttaşı kucaklaması gerektiğinin altını çizen Seçer, “Bir yöneticinin veya belediye başkanının partizanlık, ayrımcılık, insanları ötekileştirme, kutuplaştırma yapmaması gerekir. Ben herkesin belediye başkanıyım. Biz hizmetlerimizde her zaman bu anlayışı öne çıkardık” dedi. Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar vatandaşlara adil ve eşit bir anlayışla hizmet götürdüklerini sözlerine ekleyen Seçer, yapılan her hizmetin vatandaşlar arasında ayrım gözetmeksizin herkese ulaştırıldığını ve her kesimin bu hizmetlerden yararlandığını dile getirdi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde hizmetlerinden memnun olan vatandaşların desteğini beklediğini söyleyen Seçer, genel seçimlerde ideolojik tutumların baskın gelebileceğini ancak yerel seçimlerde vatandaşların yapılan hizmetleri göz önünde bulundurarak sandığa gitmesi gerektiği çağrısında bulundu.

“ ‘HİZMET İTTİFAKI’ ÇATISI ALTINDA BULUŞACAĞIZ VE HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

31 Mart günü için Mersinli yurttaşlara seslenen Seçer, “Tüm yurttaşlarımın sandık başına gitmelerini istiyorum. Bunu; halk iradesinin sandığa yansıması ve tecelli etmesi için istiyorum. Bir isteğim de milletimin iradesinin sandığa yansıdığı gibi çıkmasıdır. Eğer bir şaibe karışırsa, bir haksızlık olursa bu Türkiye demokrasisine, Türkiye’ye yapılmış en büyük kötülük olacaktır. Herkes vatandaşlık görevini harfiyen yerine getirmelidir” dedi. 31 Mart’ta Mersin’in kazanacağına işaret eden Seçer, “Biliyorum ki vatandaşlarımın desteğini seçimlerde çok yoğun bir şekilde yanımda bulacağım. Hizmet İttifakı çatısı altında buluşacağız ve hizmetlerimiz devam edecek” diyerek, konuşmasını sona erdirdi. 

E72Bf406 A269 45Fa Ab82 31795Cf30891

Kaynak: İMECE GAZETESİ