Düzce'de muay thai milli sporcusu, oy kullanmak için astronot kostümü tercih etti. Beyciler Mahallesi'ndeki evinden kostümünü giyerek çıkan 34 yaşındaki Bişgin, oy kullanacağı Beyciler İlkokulu'na gitti ve burada vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Atama Kararları Resmi Gazete’de: 11 Rektör Atandı Atama Kararları Resmi Gazete’de: 11 Rektör Atandı

Bişgin, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan ilham alarak kostümü tasarladığını ifade etti. Gezeravcı'nın başarısından gurur duyduğunu belirten Bişgin, kendisinin de seçimlerde astronot kostümüyle oy kullanan ilk kişi olmak istediğini dile getirdi.

Oyunu kullandıktan sonra açıklama yapan Bişgin, kostümü kendi imkanlarıyla hazırladığını ve bunun bir dövüş sporu malzemesi üzerine farklı bir tasarım olduğunu aktardı. Seçim havasını değiştirmek amacıyla bu farklılığı tercih ettiğini belirten Bişgin, ülkenin ilerlemesinden dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

Muay thai sporuna olan bağlılığını ve yaratıcılığını oy kullanma sürecine yansıtan Bişgin, astronot kostümüyle dikkatleri üzerine çekti. Hazırladığı kostümün detaylarına da değinen Bişgin, farklı malzemeleri bir araya getirerek özgün bir tasarım ortaya koyduğunu söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi