Ekim ayının başından itibaren görülen grip vakaları Aralık ayında 3 katına çıktı. Adeta hastalarda hiç geçmeyen ve haftalarca süren bu gribal enfeksiyonunun normal olup olmadığı merak ediliyor. 

Haftalarca süren baş ağrısı boğaz kaşıntısı burun tıkanıklığı ve halsizlikle beraber seyreden sağlık sorunu artık risk haline geldi. 

Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada haftalardır etkisini gösteren bu gr, bazı hastalarda tam iyi olacakken yeniden nüksediyor. Öncelikli olarak normal grip gibi başlayan hastalık gün geçtikçe şiddetini artırıyor. Ardından da hafifliyor. 

Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nde Hastaların Yüzü Gülüyor Gülümse Alzheimer Yaşam Merkezi'nde Hastaların Yüzü Gülüyor

Sonra yeniden ortaya çıkıyor. Uzmanlar bunun  en büyük nedeninin bağışıklık sisteminin gribal enfeksiyonlara karşı tamamen dirençsiz olduğunun ortaya çıktığının kanıtı olarak görüyor. 

NBC News'in haberinde yer alan uzman ifadelerine göre; birçok insan bu kış solunum yolu hastalıklarına karşı daha hassas geçiriyor. Bunun nedeninin yakın zamanda enfeksiyon geçirmemeleri veya aşı yaptırmamaları olarak öne sürüyor.

Bağışıklık konusunu yenileyen uzmanlar bunun için bol bol vitamin tüketimini öneriyor Özellikle D ve C vitaminlerinin altını çizdi. 

Hastaların temas ve özellikle koronavirüsün JN.1 varyantına karşı da maske mesafe kuralları yeniden hatırlatıldı. 

Kaynak: Haber Merkezi