Kadri Duman

"Cem Karaca'nın Gözyaşları" ile Yüksel Aksu yönetmenliğinde Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca'nın ilham veren yaşamı ve müzik kariyeri beyaz perdeye taşınıyor. İsmail Hacıoğlu'nun başrolde olduğu filmin oyuncu kadrosunda Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın ve Melisa Aslı Pamuk gibi isimler yer alıyor.

"Rüya Senaryo", Kristoffer Borgli'nin yönetmenliğinde, sıradan bir adamın tanımadığı insanların rüyalarına girmesiyle değişen hayatını konu alıyor. Filmde, Nicolas Cage ve Julianne Nicholson başrolleri paylaşıyor.

Matteo Garrone'un "En İyi Yönetmen" ödülü aldığı "Kaptan Benim", Senegal'den Avrupa'ya gitmeye çalışan iki gencin hikayesini anlatıyor. Filmde Seydou Sarr ve Moustapha Fall gibi isimler başrolde.

"Çıkış Yok", Claudio Fah'ın yönetmenliğinde, düşen bir uçağın içerisinde hayatta kalmaya çalışan insanların hikayesini ele alıyor. Phyllis Logan ve Colm Meaney bu gerilim dolu filmde rol alıyor.

"Haydi Tut Elimi", dans tutkunları İpek ve Kaan'ın yurtdışında eğitim alma hayallerini konu ediniyor. Filmin oyuncu kadrosunda Nil Özdemir, Ali Kerem Çömez ve Işıl Yücesoy gibi isimler bulunuyor.

"İnadıyla Şampiyon" belgeseli, Bedran Güzel yönetmenliğinde Trabzonspor'un mücadelesini, taraftar hikayelerini ve kulüp efsanelerinin röportajlarını içeriyor.

Akdeniz Bölgesi'nde Görülebilen Doğal Afetler Akdeniz Bölgesi'nde Görülebilen Doğal Afetler

Korku türünde ise, "Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf" ve "Şeytan1", gizem ve gerilim severleri bekliyor. "Ruhlar Bölgesi", bir tarikat kurucusunun gizemli ölümünü, "Şeytan1" ise bir fotoğrafçının çektiği karanlık gerçekleri merkeze alıyor.

Animasyon severler için "Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir", küçük bir ayı yavrusunun ailesine dönüş yolculuğunu konu alıyor. Natalya Nilova ve Vasiliy Rovenskiy'nin yönettiği film, Büyük Macera serisinin devam halkası olarak karşımıza çıkıyor.

Her bir film, farklı hikayeleri ve benzersiz deneyimleri ile bu hafta sinemalarda izleyicilerle buluşmayı bekliyor.

Editör: Devrim Kartal