ABD'li Yetkili, Antep'te Suriye Geçici Hükümeti Başkanı'yla Görüştü ABD'li Yetkili, Antep'te Suriye Geçici Hükümeti Başkanı'yla Görüştü

Tuğçe Dokumacı

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de yaptığı konuşmada, Mersin Şehir Hastanesi’ne ulaşımın giderek zorlaştığını belirtti. Şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte Mersin Devlet Hastanesi’nin kapatıldığını vurgulayan Kocamaz, hastaların bazı muayene ve ameliyatlar için büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirdi.

Ayrıca, Tarsus’ta yapılan Yeni Tarsus Devlet Hastanesi’nin de benzer şekilde ulaşım zorluklarına sahip olduğunu ifade eden Kocamaz: “Yeni Tarsus Devlet Hastanesi de bütün karşı duruşlara rağmen inatla tıpkı Şehir Hastanesi gibi merkeze çok uzak ve trafiğin yoğun olduğu bir yere yapılmıştır. Yeni Tarsus Devlet Hastanesinin hizmete açılmasıyla birlikte eski hastane hizmete kapatılmış 6-7 yıldır atıl duruma düşmüş ve çürümeye terk edilmiştir.”dedi.

Kocamaz, Tarsus halkının, eski Tarsus Hastanesi’nin poliklinik hizmetlerinin yeniden başlatılmasını talep ettiğini aktardı. Bu sayede, yeni hastanenin yükünün hafifletilebileceğini ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebileceklerini belirtti.

Kocamaz, “Tarsuslu hemşerilerimizin bu taleplerini buradan sayın hükümete iletiyor, aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: Tuğçe Dokumacı