Ahmet Sütcü

Büro Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Fevzi İnan 3600 Ek Gösterge Düzenlemesi başta olmak üzere kamu görevlilerine yönelik şiddet, iptal edilen toplu sözleşme ikramiyeleri dahil tüm düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Cemal Enginyurt: “ Yerel Basın Çöküyor!” Cemal Enginyurt: “ Yerel Basın Çöküyor!”

Büro Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Fevzi İnan ‘EK 3600 Gösterge’ hakkında açıklama yaptı. Genel Başkanlarının Cumhurbaşkanlığı’ndan 3600’ün kapsamının genişletilmesini talep ettiklerini belirten İnan, bugün de taleplerini yinelediklerini söyledi. Üniversite mezunu olup 1. derece kadroda görev yapan tüm kamu görevlilerinin de 3600’den yararlanmasını talep etti.

Büro Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Fevzi İnan İnan; Toplu Sözleşme İkramiyesi Sendikalara üye olan kamu çalışanlarının yaralandığı hak arama mücadelesi olan sendikacılığı teşvik eden bir kazanım olduğunu ancak Anayasa Mahkemesini iptal kararı ile ortadan kaldırıldığını ifade etti İnan şöyle konuştu: ‘’ Cumhurbaşkanımız iptal edilen Toplu Sözleşme İkramiyesiyle ilgili müjde vererek bu düzenleme ile ilgili ne gerekiyorsa yapılacağını ifade etmiştir. En yakın zamanda düzenlemenin hayata geçmesini bekliyoruz’’

‘’KAMU GÖREVLİLERİNE YÖNELİK ŞİDDET DÜZENLEMESİ TÜM KAMU PERSONELİNİ KAPSAMALI’’

Başkan İnan kamu görevlilerince ya da kamu görevlilerine karşı yapılan işlemlerle ilgili mevzuatta kısmen farklı yaptırıma tabi tutulmakla birlikte, son yıllarda yaşanan olaylar sebebiyle, yapılan ve yapılacak düzenlemelerin unvan hizmet sınıfı ya da kurumlar bazlı yapılması eksik bir düzenleme olacağını belirtti.  İnan ‘’Görevleri sebebiyle benzer durumlara diğer kamu görevlileri; örneğin Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gümrük Teşkilatı ya da İçişleri Bakanlığı personeli de maruz kalabildiğinden, yapılacak düzenlemenin kurumsal ya da meslek grupları özelinden öte, görevi sebebiyle benzer durumlarla karşı karşıya kalan tüm kamu personelini kapsayacak şekilde yapılmasını bekliyor ve talep ediyoruz.’’ Dedi

‘’KAZANIMLAR TASARRUF TEDBİRLERİNE KURBAN EDİLMEMELİ’’

 Kamu da tasarruf tedbirlerini önemsediklerini ifade eden İnan ‘’ Tasarrufa kamu görevlilerinden başlanılmasını doğru bulmuyoruz. Toplu Sözleşme ile imza altına alınan servis araçlarının kaldırılması, kanuna aykırılık teşkil etmektedir. Bu ve benzeri konulardan dönüş olmasının çalışanlar arasında huzursuzluğa yol açacağı açıktır. Devletin yapacağı  tasarruf üst düzey olarak adlandırılan atama ve kadrolar, bu makamlara sunulan yüksek rakamla kiralanan lüks araçlar, ihtiyaçtan fazla büyüklükteki bina kiralamaları gibi kalemlerden olmalıdır.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: Ahmet Sütcü