ING Türkiye Kadınlar Basketbol Liginde mücadele eden temsilcimiz ÇBK, başarılı adımlardan sonra bir düşüş yaşadı ve bu düşüş sonrasında başantrenör Olcay Orak ile yollar ayrıldı. Orak’ın yerine Ceyhun Yıldızoğlu ile anlaşma sağlandı.

Son 2 yılda sürekli koç değişikliği yaşayan Çukurova Basketbol bunlara bir yenisi daha ekledi. Bu yıl Roberto Iniguez ile sezona başlayan ÇBK, koç ile yollarını ayırmış ve yerine eski koçu Olcay Orak’ı getirmişti. Son 2 maçta alınan 2 farklı mağlubiyet sonrası ÇBK Koç Orak ile de yollarını ayırdı.Kulüpten yapılan açıklamada, “Başantrenörümüz Olcay Orak ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Bugüne kadar organizasyonumuza verdiği emeklerden dolayı kendisine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz.” ifadelerine yer verildi.

Nesyri'den 5 Yıllık İmza Nesyri'den 5 Yıllık İmza

Türk basketbol antrenörü olan Ceyhun Yıldızoğlu,  Türkiye kadın millî basketbol takımının antrenörlüğünü yapmıştır. Daha önce BOTAŞ, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Galatasaray takımlarını çalıştırmıştır.

ALİNA İLE DE YOLLAR AYRILDI

ÇBK Basketbol Mersin yıldız oyuncu Alina Iagupova ile de yollarını ayırdı. Yapılan açıklamada, “Oyuncumuz Alina Iagupova ile, karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.” denildi. Daha önce 3 sezon ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi forması giyen Ukraynalı oyuncu, sonrasında transfer olduğu Fenerbahçe Alagöz Holding forması altında 2020 ve 2021’de Kadınlar EuroLeague’in MVP’si olmayı başarmıştı. 2023’te de Fenerbahçe Alagöz Holding ile EuroLeague şampiyonluğu yaşayan Iagupova, eski takımı ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’ne dönmuştü. Alina Iagupova ile yollar bir kez daha ayrıldı.

ceyhun-yildizoglu-aa-1922304

Kaynak: Seren Sabuncu