Seren SABUNCU

Akdeniz Belediyesi meclisinde Dünya Çevre Günü mesajları veren meclis üyeleri, siyaseti de işin içerisine karıştırdı. HDP meclis üyesi çevre hassasiyetlerinden bahsederken Cumhur İttifakı meclis üyesi ise Özgecan Aslan Meydanı'ndaki zehirlenen ağacı hatırlatınca çevre konusu yerini siyasete bıraktı.

28 Şubat Hükümlülerinden 'Yeniden Yargılama' Talebi 28 Şubat Hükümlülerinden 'Yeniden Yargılama' Talebi

Akdeniz Belediyesi Haziran Ayı meclis toplantısının birinci oturumu gerçekleştirildi. Dilek temenni bölümünde söz alan HDP meclis üyesi Ali Tanrıverdi, Dünya Çevre Günü sebebiyle mesaj vererek, her bireyin çevre konusuna hassasiyet göstermesi gerektiğini söyleyerek, 'Özellikle bizlerin yani yerel yönetimlerin çevre konusunda hassasiyet göstermesi gerekir' dedi.

Tanrıverdi'den sonra konuşan AKP meclis üyesi Aydın Egin ise Tanrıverdi'nin çevre konusundaki yerel yönetimlerin hassasiyet konusuna katıldığını söyleyerek, 'Özgecan Aslan meydanında ağaç zehirlenirken de aynı hassasiyeti gösterseydiniz' diyerek çevre konusunu aniden siyasete çevirdi.

Tanrıverdi ise şöyle cevap verdi; 'O dediğiniz ağacın önünde basın açıklaması yapanlardan biri benim. Takip edemiyorsunuz sanırım. Lütfen ortaya bir şeyler atarken takibini doğru yapmış olun.'

Editör: Haber Merkezi