CHP'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Merkez'de bir araya geldi.

Erdoğan'dan 'Emniyet Operasyonu' Sonrası Açıklama Erdoğan'dan 'Emniyet Operasyonu' Sonrası Açıklama

Saat 13.00'te başlayan toplantıya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlık yapıyor.

KURULTAY TAKVİMİ BELLİ OLMUŞTU

Açıklanan kurultay takvimine göre, 3 Temmuz ilçe delege seçimleri, 5 Ağustos'ta ilçe kongreleri, 16 Eylül'de ise il kongreleri başlayacak. İl kongreleri 15 Ekim'de sona erecek. İl kongrelerinin tamamlanmasının ardından 1 haftalık itiraz süreci olacak. Ardından Parti Meclisi toplanacak ve genel başkanın belirleneceği kurultay süreci açıklanacak.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı' demişti.

İMAMOĞLU'NUN DEĞİŞİM ÇAĞRISI

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimlerin ardından yaptığı 'değişim çağrısı yinelemişyi.

İmamoğlu, dün İBB Haliç Su Sporları Merkezi açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı.

'Değişim konusundaki fikrimde net olarak kararlıyım' diyen İmamoğlu, 'Menzile yürüme hususunda net olarak kararlıyım. Asla kişilere bağlı bir düzene değil, kalıcı bir demokrasi düzeninin bu ülkede var olması için, bunun partimizde de var olması yönünde kararlıyım' ifadelerini kullanmıştı.

'CHP Genel Başkanlığı'na aday mısınız?' sorusuna İmamoğlu, 'Benim aday olduğum tek şey var; ülkemizde aynen İstanbul'da olduğu gibi büyük bir değişim' yanıtını vermişti.

ÖZGÜR ÖZEL: SORUMLULUK ALMAKTAN KAÇMAYACAĞIM

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sözcü'den gazeteci İsmail Saymaz'a konuştu. Son günlerdeki 'değişim' çağrılarını değerlendiren Özel dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Saymaz'ın 'Genel başkanlığa aday mısınız?' sorusuna 'Sorumluluk almaktan kaçmayacağım. Ama fedakarlıktan da geri durmayacağım. Konuşmam ve dinlemem gereken herkesle temas edeceğim. Parti kimsenin önünü kapatmamalı' yanıtını veren Özel, CHP'ye ilişkin bir dizi özeleştiride bulundu.

'Önümüzdeki dönemde genç ve dinamik, partinin ana damarını terk etmeyen, bu konudaki endişeleri körüklemeyecek olan kadrolar gerekiyor' diyen Özel, 'değişim' vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı:

'Sosyal demokrat çizginin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İşçinin, gençlerin ve kadınların CHP'si… Kendini halka arz eden, oradan talep topladığı bir çizgiye ihtiyaç var. Bu noktada, olmam gereken yer neresiyse orada olacağım. Genel başkan adaylığı ise genel başkan adaylığı. Uzlaşma ve birliktelik ise birliktelik. Kendime dair hırsım yok. Partinin yarınlarına dair ümidim var. Değişeme ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Değişim konusunda cesur, kararlı ve vefalı olacağım. Değişimin sadece şahıslar üzerinden okunması doğru değil. Büyük haksızlık olur genel başkanımıza.' (birgün)

Editör: Haber Merkezi