Ödem Düşmanı Meyveler Ödem Düşmanı Meyveler

Meyve tüketimi sağlık için önemlidir; çünkü vücuda gerekli olan vitamin ve mineralleri sağlarlar. Her meyve, vücuda farklı faydalar sağlar. Diyet sürecinde destekleyici olan çikolata meyvesi ise belki de duymadığınız bir meyvedir. Bu meyve, olgunlaştığında siyaha dönünce yenilebilir.

AĞAÇTA YETİŞEN ÇİKOLATA MEYVESİ

Çikolata meyvesi olarak bilinen ve benzersiz bir tada ve formaya sahip olan bu meyve, abanozgiller familyasından bir ağaç türüdür. Kara sapot olarak da adlandırılan bu meyvenin doğal yaşam alanı, Meksika'nın güneyi, Orta Amerika ve Kolombiya'dır. Tropikal bir meyve olan çikolata meyvesi, 25 metreye kadar büyüyebilen kara sapot ağacından elde edilir. Bu ağaçlar dona karşı hassastır ve Trabzon hurmasına benzerler ancak daha az dayanıklıdırlar. Çikolata meyvesi ağaçları gençken sıfır dereceye, yetişkinken ise eksi üç dereceye kadar soğuğa dayanabilirler. Ankara sapot'tan verim almak için meyve fideleri en az 2 yıl boyunca aşılanmalıdır. Ağaçların tohumdan meyve verme aşamasına gelmesi yaklaşık 56 yıl sürebilir.

Çikolata meyvesi, zeytinden sarı-yeşil renge dönüşen bir renge sahiptir ve olgunlaştıkça beyazdan siyaha dönerken yenilebilir hale gelir.

yeni-proje-46.jpg

ÇİKOLATA MEYVESİ NASIL YENMELİ?

Muhallebi ve pudingi andıran, kremsi ve pürüzsüz bir dokuya sahip olan çikolata meyvesi, olgunlaşmadan önce kesinlikle yenilmemelidir çünkü tahriş edici ve acı bir özelliğe sahiptir. Meyvenin yenilebilmesi için oda sıcaklığında yaklaşık 10 gün bekletilerek olgunlaşması sağlanmalıdır. Ayrıca, olgunlaşmamış çikolata meyvesi Filipinler'de balık zehri olarak kullanılmaktadır.

Genellikle çiğ olarak tüketilen çikolata meyvesi, ortadan kesilerek bir kaşık yardımıyla iç kısmı çıkartılarak yenilebilir. Çikolatalı pudingi anımsatan tadıyla doğrudan tüketmek de mümkündür. Ancak doğrudan tüketmek istemeyenler, smoothie veya milkshake'lere ekleyerek tüketebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi