Kış aylarında etkili olan soğuk havanın evlerin içinde estirdiği soğuk rüzgarlardan kaçınmak için kombiyi en yüksek seviyede çalıştıranlar müjdeli haber geldi. Artık kış aylarında evinizi ısıtmak için kombiyi en yüksek seviyede çalıştırmanıza gerek kalmayacak. Evde kolaylıkla alabileceğiniz önlemler ve ev ısıtmanın püf noktalarını bildiğiniz zaman kolaylıkla faturada tasarruf edeceksiniz. 

Doğalgaz faturasında tasarruf etmenize yardımcı olacak olan doğal yöntem ile evlerde doğalgaz masrafını kısabilirsiniz. Bu kış daha ucuza daha çok ısınmak için işte ev yalıtımının püf noktaları:

Bakan Şimşek'ten Köprü ve Otoyol Zammı Açıklaması Bakan Şimşek'ten Köprü ve Otoyol Zammı Açıklaması

a39c8f22b4c003b0c94d97f5a212715e

Daha kalın perdeler: evlerinizin pencere ve balkon kapıları önünde duran perdeler hava akışının içeri ve dışarı arasında azalmasına yardımcı oluyor. Kış aylarında içerideki sıcağın dışarı çıkmasını ve dışarıdaki soğuğun içeri girmesini engelleyen fon perdeler kullanabilirsiniz. Stor perdelere kıyasla daha kalın ve daha uzun olan tavandan tabana kadar inen fon perdeler hav akımını perde ile balkon kapısı arasında tutarak evin soğumasının önüne geçer.

anemon-hali_5

Her zeminde halı: Her zeminde halıların olması ev içerisinde gezdiğiniz anlarda ayaktan alacağınız soğuğu kesmenize yardımcı olacaktır. aynı zamanda zeminde bulunan soğuk hava halının altında kalacağı için soğuğu ev içerisinde daha az hissedersiniz. 

tip10-1024x683

Alüminyum paneller kullanın: Kalorifer petekleri olarak da adlandırılan radyatörlerin arka kısımlarına alüminyum paneller koymak duvar ve radyatör arasında soğuk geçişini engelleyecektir. Bu da sıcağı alüminyum panelden yeniden odaya yönlendirerek ısınmayı kolaylaştıracaktır. Bu yöntemi kullanmak için alüminyum panellere yüksek ücretler ödemenize de gerek yok. Bir mukavvayı alüminyum folyo ile sararak olaylıkla kendinize bir panel yapabilir ve bu paneli radyatörlerin arka kısmına yerleştirebilirsiniz. 

0008_shutterstock_627046193

Kapı ve pencere bantları: Sünger ve kauçuk olmak üzere iki çeşidi bulunan kapı ve pencere bantları ile dışarıdan gelen soğuk havanın girme ihtimalini çok daha fazla düşürebilirsiniz. Kapı ve pencerelerin kenar kısımlarını bu bantlar ile kapladığınız zaman arada herhangi bir hava boşluğu bırakmamış oluyorsunuz ve bu şekilde dışarıdan gelecek soğuk havayı tamamen kesebiliyorsunuz.