Aklımda hep var olan o söz; "Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere!" Sizlerle aynı gemide değiliz, hiçbir zaman olmadık!

Hukuksuzluğu görmezden gelen, infial yaratan bu kararı gazetelerine taşımayan ulusal gazeteler ya da kuytuda köşede önemsiz bir habermişçesine veren gazeteler… Gün gelir devran döner unutmayın! Hukuk değil vicdandan anlamayansınız, anlayamayansınız. ‘İşine gelmeyenlerden’siniz çünkü! Aman dikkat; gün gelir hiç beklemediğiniz bir yerden, hiç beklemediğiniz birinden çamur atılır, suçlanır hatta ‘terörist’ bile ilan edilebilirsiniz. Kim bilir??? İşte o zaman bu ‘keyfi’ kararlar ‘keyfi’ hukuklar size de işleyebilir. Sonra ‘hukuk’ nerede, nerede bu ‘anayasa’, nerede bu ‘hak’ diye manşet atmayın! Can Atalay kararı ile hepimiz hukuksuz bırakıldık. Bu yeni mi? Elbette ki değil. Ama alışacak değiliz! Alıştırılmaya niyetimiz yok! Aklımda hep var olan o söz; "Aynılar aynı yere, ayrılar ayrı yere" Sizlerle aynı gemide değiliz, hiçbir zaman olmadık!

Can Atalay’ın milletvekilliğindeki engel tutuklu olması mıydı sadece? Eğer böyleyse neden adaylığına itiraz edilmedi de milletvekili seçilince itirazlar boyunuzu aştı? Hatay halkının ve hatta tüm ülkenin vekili olan Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi sırasında mecliste konuşan Başkan Erkan Baş ne güzel dedi: “Can Atalay milletvekiliyse niye hapiste? Milletvekili değilse neyi düşüreceksiniz?” Elbette ki buna verecekleri bir cevap yok!

Can Atalay, Hatay’ın milletvekilliğine sığmadı, ülkenin milletvekilli oldu bilesiniz! Can Atalay, hükümetin ve müttefiklerinin korkulu rüyası haline geldi. Kimsesizlerin kimsesi olan Atalay, ‘terörist’ ilan edilirken aslında CAN ATALAY’ın kim olduğunu gayet iyi biliyordunuz. Bildiğiniz için ‘terörist’ damgası yapıştırmanız zor olmadı.

Ülkenin tarihine bir kara leke daha sürüldü, bir kara gün daha eklendi. Tarih onları böyle hatırlayacak, tarih onları asla unutmayacak. Tarih, vekilsiz bıraktığınız Hatay’ı unutmayacak! Tarih, 6 Şubat depremini unutmayacak! Çadırsız bıraktığınız insanları, soğuğa mahkum ettiğiniz insanları, elektrik faturası yolladığınız konteynerleri unutmayacak! Siz kendinizi unutturmaya çalışsanız da bu halk sizi unutmayacak!