Aylıkları açlık sınırının altında kalan milyonlarca emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak diye bekliyor. Geçtiğimiz yıl 2 bin lira olarak ödenen bayram ikramiyesi 2024 yılında 3 bin lira olarak yatırılmaya başladı.

Emekli bireyler için sınırlı da olsa bir ek gelir olan emekli bayram ikramiyesi geçtiğimiz aylarda arttırıldı. Emekliler iki bayramda toplam 6 bin lira emekli ikramiyesi alacak.

Yılın ikinci emekli bayram ikramiyesi Kurban bayramı öncesinde hesaplara yatırılacak.

Bal İhracatı 17 Milyon Doları Aştı Bal İhracatı 17 Milyon Doları Aştı

Üç bin lira olarak hesaplara yatacak olan ilk emekli bayram ikramiyesi, Kurban bayramından önceki hafta olan 5 Haziran - 10 Haziran arasında yatırılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ramazan Bayramı öncesinde "Emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayram bu rakamı yüzde 50 artış ile 3 bin liraya yükselteceğiz" demişti.

Milyonlarca emekli Haziran'da hesaplarına yatırılacak olan ikramiyeyi bekliyor. Peki artış gündemde mi? 

Ekonomim'de yer alan habere göre; hükümet kaynakları, emeklilerin refahını artırmak amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bayram ikramiyelerinin enflasyon karşısında ezilmemesi için yeniden artırılması konusunda rapor sunulduğunu aktardı.

Kaynak: Haber Merkezi