İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun yeni müzakerelere yeşil ışık yakmasından günler sonra İsrail ile Hamas arasında Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması için Kahire'de görüşmeler bugün yeniden başlayacak.

Mısır, Katar ve ABD daha önceki müzakere turlarında arabuluculuk yapmış ancak uygulanabilir bir anlaşmaya varılamamıştı.

Arabulucular Ramazan ayı başlamadan önce bir ateşkes sağlamayı umuyorlardı, ancak ilerleme sağlanmayınca görüşmeler durdu.

Netanyahu cuma günü Doha ve Kahire'de yapılacak yeni tur ateşkes müzakerelerini onayladı.

Kahire'deki yeni görüşmelere ilişkin haberler, İsrail'in başkenti Tel Aviv’de Gazze 'de tutulan rehinelerin serbest bırakılmasını isteyen ve hükümetin savaşı politikalarını eleştiren gösterilerin ardından geldi.

Ateşkes görüşmelerinin tekrar başlayacağı haberleri gelirken İsrail’in saldırıları devam ediyor

Filistinli sağlık bakanlığı yetkilileri İsrail'in bir hava saldırısında Han Yunus yakınlarında dokuz kişinin, bir başka hava saldırısında ise Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki El Mağazi kampında dört kişinin öldüğünü söyledi.

Putin, Esad ile Moskova’da Görüştü Putin, Esad ile Moskova’da Görüştü

Sağlık bakanlığına göre, İsrail'in yeni bombardımanı ve kara çatışmalarında gece boyunca çoğu kadın ve çocuk en az 75 kişi öldü.

Filistin Sağlık Bakanlığı pazar günü yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 32.782 Filistinlinin öldüğünü ve 75.298 Filistinlinin yaralandığını söyledi.

Bakanlık, kayıpların çoğunun kadın ve çocuk olduğunu ve Gazze'de enkaz altında sayılamayan binlerce cesedin daha olabileceğini söyledi.

Kaynak: Haber Merkezi