Resmî Gazete'de yayımlanan uygulama tebliğine göre, suni tohumlama veya embriyo transferi yapılan, kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde bulunan, AB onaylı süt çiftliği sertifikasına sahip olduğu işletmelerde doğan büyükbaş hayvanlar için ilave destek ödenecek.

Ayrıca aile işletmeleri de ilk defa ilave destekten yararlanacak. İşletme sahibinin kadın veya genç yetiştirici olması durumunda ilave 700 TL, birinci derece tarımsal amaçlı örgüt üyesi olması durumunda ilave 200 TL olmak üzere buzağı başına 5 bin 700 TL destek verilecek. Ari bir aile işletmeye verilen destek, 77 bin TL'ye çıkacak. Yetiştiricilerin, desteklerden yararlanması için müracaatlarını damızlık sığır yetiştiricileri aracılığıyla yapması zorunlu olacak.

TMO Fındık Alımı Sürecini Anlattı TMO Fındık Alımı Sürecini Anlattı

SİSTEME KAYIT ZORUNLULUĞU

Bakanlıkça yetkili veteriner hekimler tarafından yapılan aşı uygulamaları sonrası oluşan atıklar için hayvan sahiplerine ek ödeme yapılacak. Atık desteği ödenebilmesi için aşılama işleminin üzerinden en fazla 72 saat geçmiş olması, atığın veteriner hekim tarafından görülmesi ve atık tarihinin oluştuğu yıl içerisinde sisteme kaydedilmesi gerekecek.

ARICILARA DESTEK

Çoban istihdamı desteği için ise, sürüde en az 100 baş anaç koyun, keçi olması şartı aranacak. Her bir işletme sadece bir çoban için desteklenecek. Arıcılık faaliyetlerinde desteklemelerde, üreticiler en fazla 1.000 adet arı kovanı için ödeme alabilecek. Arıcılık için kovan başına 100 lira verilerek, en az 100 bin lira destek sağlanmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi