Haber merkezi

Deprem, yoğun göç alan 6 ilde konut piyasasını hareketlendirdi. Elazığ'da konut stoku yüzde 60 düşerken en fazla fiyat artışı ise Mersin'de yaşandı. Deprem göçünü fırsat bilen emlakçı ve ev sahiplerinin etkisiyle Mersin'deki aylık artış yüzde 15'i geçerken kiracılar bu durumun önüne geçilmesini bekliyor.

Mehmet Şimşek Açıkladı: 'Türk Yatırım Fonu' Geliyor Mehmet Şimşek Açıkladı: 'Türk Yatırım Fonu' Geliyor

Deprem bölgelerinden en fazla göç Ankara, Antalya, Muğla, Mersin, Kayseri ve Elazığ'a yaşanırken, bu durum bu illerdeki gayrimenkul piyasasını da hareketlendirdi. Kiralık konut stoku en fazla düşen il yüzde 60 ile Elazığ olurken aylık fiyat artışının en fazla yaşandığı il ise Mersin oldu. Endeksa verilerine şubat ayında Mersin'de kiralar şubat ayında ortalama yüzde 15.15 artış gösterdi. Bu ilde ortalama kira 12 bin 394 TL; ortalama satış fiyatı ise 2 milyon 59 bin 725 TL oldu. Mersin'de satılık konut stoku yüzde 23 arttı, kiralık konut stoku ise yüzde 36 düşüş gösterdi. Mersin'de kiralık konut stokunun en fazla düşüş gösterdiği ilçeler Anamur, Akdeniz ve Tarsus oldu.

Kiralık Evler Tükeniyor

Endeksa verilerine göre göç alan illerde satılık konut stoku artarken, kiralık konut stokunda düşüş veya küçük artışlar görülüyor. Verilere göre zemini sağlam bölgelerde kiralık evler hızla tükeniyor.

Elazığ'da Kiralık Stoku yüzüde 42 Düştü

Elazığ'da şubat ayında satılık konut stoku yüzde 14 artarken, kiralık konut stoku yüzde 60 düşüş gösterdi. Elazığ'da ortalama kira bin 817 TL, ortalama satış fiyatı 1 milyon 204 bin 56 TL. Elazığ'da kiralık konut stokunun en fazla düştüğü ilçeler Karakoçan, Kovancılar ve Merkez oldu. Kayseri'de satılık konut stoku yüzde 12 artarken, kiralık konut stoku yüzde 42 düşüş gösterdi; ortalama kira 4 bin 172 TL; ortalama satış fiyatı ise 1 milyon 393 bin 920 TL oldu. Kayseri'de kiralık konut stokunun en fazla düşüş gösterdiği ilçeler Yeşilhisar, Pınarbaşı ve İncesu oldu.

Editör: Haber Merkezi