Kadri Duman

Muğdat Camii'nde Kadına Şiddete Karşı Limonata ve Broşür Dağıtııldı Muğdat Camii'nde Kadına Şiddete Karşı Limonata ve Broşür Dağıtııldı

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Akkuyu Nükleer Santrali'nde yaşanan menenjit vakalarını ve bu vakalardan dolayı iki işçinin hayatını kaybettiği iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getirdi. Meclis'te grup sıralarından konuşan Kış, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya yönelik sorularını tekrarladı.

Sosyal medya hesabından da bu anları paylaşan Milletvekili Kış, "Akkuyu Nükleer Santralinde menenjit vakalarının görüldüğü ve 2 işçinin hayatını kaybettiği açıklanmıştır. Tabip odası tarafından ölen işçilerden 1'ine menenjit teşhisi konulduğu doğrulanırken Sağlık Bakanlığından hâlâ konuyla ilgili bir açıklama yapılmamıştır." ifadelerini kullanarak, Sağlık Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmasını talep etti.

Milletvekili Kış, "Yetkililer kamuoyuna gerekli açıklamaları yapıp bir an evvel endişeleri ortadan kaldırmalıdırlar..." diyerek, Bakanlık ve hükümeti bu konuda göreve çağırdı.

gülcan kış akk

Editör: Ceren İnan