Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus'un il olması için halkın birleşmesi ve bütünleşmesi gerektiğini söyledi. Bozdoğan, Tarsus plajının açılmasına yönelik çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, plajı turizme kazandıracaklarını ifade etti. Tarsus'ta devam eden ve tamamlanmış olan projelere değinen Başkan Bozdoğan Halk Restoran, hayvan barınağı, kültür ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra üreticilere, esnafa çocuklara ve gençlere yönelik çalışmalarını anlattı.

Haber: Derya ÖZGÜR

'HER KESİME HİZMET EDİYORUZ'

Tarsus Belediyesi olarak hizmet ayrımı gözetmeksizin her kesime hizmet amacıyla çalıştıklarına vurgu yapan Bozdoğan, ''Tarsus her anlamda yaşam kalitesinin yüksek olduğu bir kent. Gençlerimiz sosyal faaliyetlerimizden faydalanıyor, ve uygun koşullarda yemek hizmeti alıyor, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimiz ile vatandaşlarımız sosyal yaşantıya dahil oluyor, hayvanlarımız barınağımızda iyi bakılarak yaşıyor, vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz Halk Restoranımız'dan hijyenik koşullarda yemek hizmeti alıyor, tarımsal faaliyetlerimiz çiftçimizle üreticimizle devam ediyor, çocuklarımız festivallerimizle kurslarımızla iyi bir geleceğe hazırlanıyor. Her kesime hitap etmek için çalışmalarımız sürüyor' dedi.

'HAYVAN DOSTLARIMIZA YÖNELİK PROJELERİMİZ SÜRÜYOR'

Hayvanlara yönelik çalışmalarda hassasiyetle davrandıklarını belirten Başkan Bozdoğan, 'Biz göreve geldiğimizde belediyede yalnızca bir veteriner çalışıyordu. Biz 4 veteriner daha alarak sayıyı yükselttik. Veterinerlerimizin kısırlaştırma işlemi bilmesine önem verdik. Şu an günlük olarak doğru şekilde kısırlaştırma işlemleri gerçekleştiriyoruz. Hayvanlarımız için rehabilitasyon merkezimiz var, hayvan mezarlığımız Türkiye'de sayılı alanlardan biri. Edirne'den Ankara'dan vefat eden hayvan dostlarımız getiriliyor. Dernek ve gönüllülerimiz ile birlikte çalışıyoruz. Şu an pitbull cinsi köpeklerimiz için alan yapıyoruz, inşaatlarımız başladı. Geniş tek katlı ve toprak zeminli bir alan olacak. En iyi şekilde bakılacak. Ben başkan olurken en önem verdiğim ve hassas davrandığım konulardan biri de hayvan dostlarımıza yönelik projelerimiz oldu. Yaşam kaliteleri yükselsin diye çalışmalarımız sürüyor. ' dedi.

'SANAT VE KÜLTÜR ALANINDA ÜRETEN BİR TARSUS VAR'

Tarsus Şehir Tiyatrosunun en aktif dönemi olduğuna dikkat çeken Bozdoğan, Şehir Tiyatrosunun önemine değinerek 'O çocukların 20-25 yıllık bir emekleri var, çoğu konservatuar mezunu, pırlanta gibi çocuklar hepsi. Bu oyun ile yine en iyi reji ödülünü alacaktır. En iyi oyuncu ödüllerini geçen yıllar sildiler süpürdüler. Geçen yıl 7 tane ödül ve birincilik ödülünü getirdiler. O bir üretimdir ama unutmayın ki asıl önemli üretim 'kültürdeki, sanattaki üretimdir' dedi.

Editör: Haber Merkezi