Tarsus'ta yayın hayatını 19 yıldır sürdüren Aratos felsefe dergisinin 114. sayısı yayınlandı. Adını Antik Çağ'da yaşamış şair, matematikçi ve gökbilimci Tarsuslu filozoftan Aratos alan dergi, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık tarafından yayınlanıyor.

Aratos Felsefe dergisi Yayın Yönetmeni Uğur Pişmanlık derginin 114. sayısının 'Bir yılı daha geride bırakırken…' başlıklı sunuş yazısında, 'Aratos Felsefe Dergisi bu sayısıyla 19 yılı geride bırakıyor. 2022 yılı Aratos adına oldukça yoğun geçti. Bu yıl içerisinde felsefe, kültür ve sanat adına pek çok anlamlı etkinliğe imza attık' ifadelerine yer verdi.

Sinematografi Nedir? Sinematografi Nedir?

Pişmanlık, festivalin bu yıl Tarsuslu gökbilimci filozof Aratos'tan yansımalar resim sergisiyle açılacağını, devamında ise felsefe belgesel film gösterisi, felsefi bir tiyatro oyunu ve müzik dinletisi ile festivalin düşünsel yönünü oluşturan ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla felsefe yapılacağını söyledi.

Pişmanlık, 'Temel amacı, felsefenin toplumsallaşması, insanlarda bir bilinç yaratması ve aydınlanma olan felsefe çabalarımız, sanat dallarıyla da etkileşim içinde, üreterek ve paylaşarak Tarsus'un bir felsefe kenti olması yolunda sürüyor. Biliyoruz ki felsefe olmadan aydınlanma olmaz' dedi.

Editör: Haber Merkezi