HABER: Derya ÖZGÜR

Vatan Partisi Mersin İl Başkanlığı binası önünde yapılan basın açıklamasında Vatan Partisi Mersin İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, 'NATO'nun Gladyo'su 29 yıl önce, 2 Temmuz'da Sivas'ta aydınlarımızı yakmış ve 5 Temmuz'da Kemaliye Başbağlar köyünde 33 köylümüzü kurşuna dizmişti. Onları saygıyla anıyoruz. İşte NATO'nun marifetleri bunlar' diyerek Türkiye'nin bağımsız yaşamasının NATO'dan ayrılmakla mümkün olacağını söyledi.

Taşdelen, Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan'ı da ölüm yıl dönümlerinde andı.

Yapılan açıklamada NATO'nun 'Türk-İslam düşmanlığı içinde, Kur'an-ı Kerim'i yakanların örgütü olduğu' ifade edilerek şu sözlere yer verildi: 'İsveç'te İsveç polislerinin koruması altında, Türk büyükelçiliğimizin önünde bir kışkırtıcının Kur'an-ı Kerim'i yakma girişimini izledik. Kur'an-ı Kerim kağıt değildir ki yakasınız; bir medeniyet birikimi, insanlık birikimidir. Bu eylem İsveç'in çok ötesinde Atlantikçilerin, NATO'nun, Amerika Birleşik Devletleri'nin medeniyet düşmanı kimliğini bir kere daha ortaya koymuştur. Silahlardan bahsediyoruz ama İsveç'te Kur'an yakan NATO'nun aynı zamanda bir kültür, bir medeniyet düşmanı olduğunu görüyoruz.'

'Erdoğan İle Ters Düştü' İddialarına İlişkin Açıklama 'Erdoğan İle Ters Düştü' İddialarına İlişkin Açıklama

'NATO Demek Amerika Demektir'

NATO'nun genişlemesinin Türkiye için bir tehdit olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 'Bugün Türkiye'ye yönelik tehditlerin odağı Doğu Akdeniz ve Ege'dir. Türkiye'yi kuşatan Amerikan üsleri haritasını biliyorsunuz. İşte tehdit orada. NATO'nun her yöne doğru genişlemesi Türkiye için bir tehdit. Ama bu genişleme NATO'nun mezarına doğru bir genişlemedir. Bütün bu sürecin kilit noktası YPG'nin olduğu Suriye'nin kuzeyidir. Burada da NATO ile karşı karşıya geliyoruz. NATO demek Amerika demektir' ifadeleri kullanıldı.

'Üreticilerin milli hükümetini kuracak partiyiz'

Vatan Partisi olarak amaçlarının 'muhalefetçilik' olmadığının bildirildiği açıklamada 'Türkiye'yi yönetecek partiyiz, üreticilerin milli hükümetini kuracak partiyiz' sözleri yer aldı. Taşdelen'in yaptığı basın açıklaması, 'ABD önümüzdeki seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı devirip o Atlantik tayfasını iktidara getirerek Türkiye'yi teslim alma siyaseti izliyor. Ama ABD Türkiye'yi teslim alamayacaktır. NATO'dan çıkmak Türkiye için bağımız karar verme sürecine girmektir. Dolayısıyla ekonomimizi ayağa kaldırmaktır. 1980'de dünya ekonomisi ile bütünleşme denen, Türkiye'yi borca batıran ekonomik programa kesinlikle son vermek için, bağımsızlığımızı sağlamak ve teröre son vermek için NATO'dan çıkmak şarttır' sözleri ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi