MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı Meclis Üyelerinin katıldığı toplantıya Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı, Erdemli Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Şahin ile Mersin Teknopark Genel Müdürü İhsan Gültekin de eşlik etti.

Ziyarette Elvan'a, 'Sizi klasik bir siyasetçi olarak görmüyoruz' diyen Başkan Kızıltan, 'Ne zaman ihtiyaç duysak her zaman yanımızda oldunuz teşekkür ediyoruz' diye konuştu. MTSO'yu çok önemsediğini kaydeden Bakan Elvan ise Mersin'in önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirterek, kentteki tüm STK'larla el ele verip Mersin'in 30-40 yıl sonraki hedeflerini belirleyerek iş birliği içinde bu hedefler doğrultusunda hareket etmek gerekliliğini vurguladı.

İş dünyasının ve sektörlerin sorunlarının da dile getirildiği görüşmede öne çıkan konu başlıkları, yapımı beklenen Mersin Lojistik Köy ile Ana Konteyner Limanı oldu. Görüşmede mobilyacılar ve kuyumcular sitesi gibi sektörel sanayi sitelerinin yapılmasının önemi, lojistikte şoför bulunamaması ya da inşaat sektöründe yapı denetimde yaşanan sıkıntılar, banka kredilerine ulaşımda yaşanan zorluklar, limon ticareti ve hayvancılık sektöründe yaşanan sıkıntılar da dile getirilen konular arasında yer aldı.

YSK, 4 Siyasi Partinin Başvurusunu Reddetti YSK, 4 Siyasi Partinin Başvurusunu Reddetti

Bakan Elvan görüşme sonrası MTSO Hizmet Binası bünyesinde faaliyet gösteren Endüstriyel Tasarım ve KOBİ Danışmanlık Merkezi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Editör: Haber Merkezi