HABER: Derya ÖZGÜR

TRT Radyo 1'de Engelsiz Sesler programını hazırlayıp sunan Deniz Peköz, 'Engellileri ve sosyal farkındalığı destekleyen tüm Mersin'in destek oyunu bekliyorum. Türkiye'de bu mesleğe en özverili şekilde emek veren kişilerden biri olduğuma inanıyorum. Bununla ilgili hepinizin, bütün Mersinlilerin desteğini bekliyorum' dedi.

Radyo programcılığına öğrencilik yıllarında Mersin Üniversitesi radyosunda başlayan Deniz Peköz, 'İlk önce Mersin Üniversitesi'nin radyosunda 'Engellileri Konuştukça' diye bir programım vardı. Bu programı yapmama Berna Arslan Hocam ön ayak olmuştu. Orada da başarılı işler yaptığıma inanıyorum. Mezun olduktan sonra ise Engelliler Kamu Personeli Seçme Sınavı ile TRT'ye atandım ve 2 Ocak 2015'te Engelsiz Sesler programıyla TRT Radyo'da canlı yayına başladım. Şu anki Engelsiz Sesler 9. Sezonunda' diye konuştu.

Aldığı ödüllerle de adından söz ettiren Peköz, 2016 yılında Dünya Engelliler Günü'nde Koç Grubu ve Karsan Otomotiv ile Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Nuran Üzgül'ün ev sahipliğinde düzenlenen törende ödüle layık görüldü. Paköz, 2017 yılında Mehmet Kızıltaş'ın düzenlediği Yaşadıkça Farkındalık Ödülleri ve 2022 yılı Eylül ayında Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin'den yayın gönüllüsü plaketi aldı. Peköz'ün ayrıca Otizm Vakfı'nın özel eğitim, erken müdahale çocuklarıyla ilgili 2 tane, Görme Özürlüler Derneği'nden de 1 tane teşekkürü bulunuyor.

Mehmet Akif Ersoy'un Yaşamı Mersin'de Sahnelenecek Mehmet Akif Ersoy'un Yaşamı Mersin'de Sahnelenecek

Editör: Haber Merkezi