HABER: Meryem KARADAĞ

Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı olan Esenbağlar mahallesi vatandaşları ve yönetim kara kara düşünüyor. TOKİ'nin 262 konut projesi de oturan vatandaşlar, Biyolojik kanalizasyon arıtma konteynırlarının çalışmadığını ve kötü kokuya maruz kaldıklarını söylediler. Yönetim kurulu başkanı Ercan Kalkan, 'Kimse yanaşmıyor bu konteynırları tamir ettirmeye, cebimden mi vereyim. Ben ne yapacağımı bilemiyorum' diye konuştu.

'Yaşam alanımız kötü kokuyor'

Yönetim sorumlusu Kalkan, '2 arıtıma konteynırımız bozuk, maliyeti den dolayı apartman sakinleri ödeme yapamıyorlar, bu makinalar çalışmazsa burası olmaz. Apartman sakinleri de yanaşmıyorlar. Haksızda değiller ekonomik krizden dolayı kimseye bir şey diyemiyoruz. Ama ben ne yapayım, buranın geliri ve giderleri var. Ben gerekli yerlere yazı yazıp gönderiyorum, ama aylar sonraya atıyorlar. Burada az bir konut yok 262 hane var, bizler yaşam alanlarımızın daha konforlu olmasını istiyoruz. En çok 10 ve 11 bloktan şikayetler alıyoruz. Konteynırlar iki apartmanımıza çok yakın, doğal olarak en çok onlara koku gidiyor. Yaşam alanımız kötü kokuyor. Ben bir yönetici olarak değil burada oturan bir vatandaş olarak üzülüyorum' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sesimizi Duysun

Kalkan, 'Ben dilekçe yazdım MESKİ'den cevap geldi. İmar yolu olduğu zaman başlayacağız dediler. Büyükşehir belediyemizden rica ediyorum bizlere yardım etsinler. Buralarda yaşayan insanlar var, İmar sorunumuzu çözelim' diye konuştu

Deniz Kaplumbağaları İçin Sahillere Uyarı Levhaları Asıldı Deniz Kaplumbağaları İçin Sahillere Uyarı Levhaları Asıldı

Apartman sakinlerinden bir vatandaş'Biz emeklilerin aldığı ücret anca evin taksitine, elektirik faturasına, doğalgaz faturasına, aidatlara ve aydınlatma parasına gidiyor. Bizlerde daha temiz havada yaşamak istiyoruz ama bizler çıkamıyoruz işin içinden bence kimse işin içinden çıkamıyor. Ben evime yarım kilo bir et alamıyorum faturaları ödeyeceğim diye.

'Yaşadığımız alan çiçek gibi koksun diye uğraşıyoruz'

Buranın da bir maliyeti olduğunu vurgulayan Kalkan, 'Tek isteğimiz daha temiz ve konforlu bir yaşam alanı sunmak, ama çok sıkıntımız var. Şu an en büyük sıkıntımız, paket arıtma konteynırları. Yaşadığımız alan çiçek gibi koksun diye uğraşıyoruz. Sitemizin içinde her gün düzenli olarak mıntıka temizliği yapıyoruz. Ama dediğimiz gibi bu kokuya biz şu an engel olamıyoruz. Anca imar çalışması yapılırsa düzenli bir hal alır' dedi.

Apartman sakinlerinden bir vatandaş ise 'Ben burada yaşayan bir vatandaş olarak kokudan çok rahatsız oluyorum. Sabahları koku ile uyandım zamanlar bile oluyor. Konteynırlar evimize çok yakın, bildiğimiz kadarıyla şu an da arızalı, bizler evlerimize bir şey alamıyoruz artık. Tamam yaşıyoruz da bu koku bizi rahatsız ediyor. Tamam TOKİ çıktı diye sevinmiştik ama bu kadar maliyetli olmasına sitem ediyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi