HABER: Derya ÖZGÜR

Muhtarlar Buluşması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersinli muhtarlarla bir araya gelerek muhtarların sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu, muhtarlık kurumunun demokrasinin temel taşı olduğunu ancak muhtarların yeteri kadar hak talebinde bulunmadıklarını ifade ederek Türkiye'de muhtarlar birliğinin kurulmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Kılıçdaroğlu muhtarlık kurumuyla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: 'Neden demokrasinin temel taşı olarak muhtarları tanımlıyoruz? Çünkü bu topraklarda yapılan ilk seçim bir muhtarlık seçimidir. 1833 yılında Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir. Bakanlıktan, milletvekilliğinden çok daha önce muhtarlık seçimi yapılmıştır. Dolayısıyla muhtarlık kurumu ne kadar güçlü olursa demokrasi de o kadar güçlü olacak. Muhtarların köy tüzel kişiliklerini yeniden ihya edeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Vatandaşın derdini en iyi bilen mahallenin muhtarıdır. Eğer sosyal sosyal yardım yapılacaksa bunu muhtarın yapılması lazım' dedi.

Muhtarlar Buluşması CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin İl başkanı Koral Ömür, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve muhtarların katılımıyla önce saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan CHP il Başkanı Koral Ömür, 'Bugün muhtarlarımızla bir araya geldik. Genel başkanımıza ve değerli muhtarlarımızı Mersin'de ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Hepiniz tekrar hoş geldiniz. Değerli muhtarlar, belediyelerimizin her türlü zorluklara rağmen yaptığı hizmetlerde sizlerin misyonu, talepleri ve çabaları çok önemli. Yerelde muhtarlarımızla geliştirilen diyaloğun Türkiye genelinde nasıl oluşturulacağına dair vizyonu Sayın Genel Başkanımız da ortaya koydu. Kendisine bizlerin huzurunda tekrar hoş geldin diliyorum. Verimli, samimi bir toplantı dileğiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum' diyerek kürsüyü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'e bıraktı.

1 Mayıs'ta Taksim'e İzin Yok 1 Mayıs'ta Taksim'e İzin Yok

Vahap Seçer: 'Sizler demokrasinin temel unsurlarısınız'

Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yapan Vahap Seçer çevre ilçelerden gelen muhtarlara teşekkür ederek 'Hem Mersin dışından gelen muhtarlarımıza hem Anamur'dan Tarsus'a, Mut'tan Çamlıyayla'ya kadar bizlerle beraber, belediye başkanlarıyla beraber yerelde her beldeye, her köye, her eve, her sokağa hizmet peşinde koşan çok değerli muhtarlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. Bugün Mersin'de Cumhuriyet Halk Partimizin çok değerli sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ağırlayacağız. Burada Sayın Genel Başkanımızın ülkemizin gündemine yönelik değerlendirmelerini de dinleme fırsatımız olacak. Ancak, burada sizlerin bizlere vereceği mesajlar, kamuoyuna vereceği mesajlar, dertleriniz, sorunlarınız, beklentileriniz yakın tarihte gerçekleşecek olan Türkiye'nin demokrasi tarihinin en önemli seçiminde belki de bizler için ön açıcı, yol gösterici olan mesajlarınızı da önemsediğimizi ifade etmek istiyorum. Çünkü sizler demokrasinin temel unsurlarısınız. Millet iradesini direkt hizmete dönüştüren figürlersiniz, kimliklersiniz, kişiliklersiniz. Sizleri önemsiyoruz, Sizleri değerli buluyoruz. Belediye başkanları olarak her zaman şunu söylüyoruz. Bizler muhtarlarımızı seviyoruz. Bizim aramızda zorunlu bir aşk var. Biz ayrılamayız. Ayrıldığımız noktada birbirimize sevginin, saygının azaldığı noktada Mersin halkı hizmetleri eksik kalır ve zarar görür. Biz buna müsaade edemeyiz. Mahkeme kararı bitti. Görev sürenizi, onurumuzla, şerefimizle tamamlayacağız Bundan sonra ülkemizin geleceği için, bu güzel ülkenin aydınlığı için artık yerimizi gençlere bırakacağız. Hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum' dedi.

'Mersin 12 ay boyunca üretim yapan bir şehirdir'

Muhtarlar Buluşması'da Mersin Kocayer Muhtarı Mehmet Ali Öztürk, Mersinli çiftçilerin girdi maliyetlerine dikkat çekti. Öztürk, 'Sayın Genel Başkanım, öncelikle Mersin'imize hoş geldiniz. Ben Mezitli ilçesi Kocayer Köyü muhtarıyım. Ben sizlerle çiftçilerimiz adına konuşmak için geldim. Çiftçiler tarafından yani bizzat onların sorunlarını size yansıtmak için buradayım. Sayın Genel Başkanım, Mersin 12 ay boyunca üretim yapan bir şehirdir. Her ilçesinde domates, şeftali, muz aklınıza ne gelirse hepsi burada yetişmektedir. Ancak çiftçiler olarak biz artık girdi maliyetlerini baş edemez olduk. Özellikle gübre, ilaç, mazot, son zamanlarda elektrik ya da sulamaya yapılan zamlardan dolayı inan çok zordayız. Biz sizin bunları çözeceğinizi biliyoruz. O konuda da çiftçiler olarak sizden çok umutluyuz' diye konuştu.

Batmanlı Muhtar Üniversite Mezunlarına İstihdam İstedi

Batman Merkez Köprü Köyü Muhtarı İdris Düzen, gençlerin işsizlik sorunlarına yönelik yaptığı konuşmasında şunları söyledi: 'Ben genel başkanıma şunu sormak istiyorum, ülkenin gerçekten çok büyük işsizlik sıkıntısı var. Şu anda, son 2 aydır Batman'da Sadece 22-23 yaşlarında 6-7 genç üniversite mezunu intihar etmiştir. Sayın Genel Başkanım, Batman halkı olarak benim köyümde şu ana kadar CHP'ye hiç oy çıkmadı ama bu saatten sonra var gücümüzle size çalışacağız. Sizin de özellikle bu üniversite mezunu gençlerimizin bir iş sahası olabilmesi için, bir emek kazanabilmeleri için herhangi bir düşünceniz var mı?'

EYT'li Muhtarlar da Gündemde

Mersin Mezitli Atatürk Mahalle Muhtarı Badegül Kaptan, EYT'ye takılmış bir muhtar olduğunu belirterek, 'Mezitli'de birkaç tane soruna değinmek istiyorum. Bunlardan birisi ben de EYT'li muhtarlardan birisiyim EYT'ye takılmış, yaklaşık 12 yıl SSK'lı çalışmış daha sonrasında muhtarlıktan dolayı Bağ-Kur'a geçmiş bir muhtarım. Normalde herkes 5 bin iş gününden emekli oluyorken Bağkur ve SSK'nın birleşmesiyle 7 bin 200 iş günü istemekteler benden. Ama benim 7 bin 200 iş günüm dolmadı. Burada gerçekten büyük bir haksızlık var. Bunun giderilmesini talep ediyorum. Belki benim gibi başka muhtar arkadaşlarım da vardır. Onun dışında gerçekten toplumda derin bir yoksulluk var. Her gün muhtarlığımıza ulaşan icra kağıtları var ve tabii bununla birlikte bu icra kağıtlarının gelmesiyle birlikte aile içi şiddet, kadına şiddet, son dönemlerde gerçekten kadın cinayetleri çok arttı. Bunun temelinde bazen ekonomik sıkıntılar da olabiliyor. Siz iktidara geldiğinizde bu derin yoksulluğu nasıl gidereceksiniz?' ifadelerini kullandı

Editör: Haber Merkezi