Silifke’de "Anjiyografi Laboratuvarı" 6 İlçe 400 Bin Nüfusa Hizmet Verecek Silifke’de "Anjiyografi Laboratuvarı" 6 İlçe 400 Bin Nüfusa Hizmet Verecek

Törende 'İçel Vilayetimize Hoş Geldiniz Atam' yazılı bir pankartla dikkatleri çeken Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptığı konuşmada devlet büyüklerine seslenerek, yıllar önce Silifke olarak ellerinden alınan illik hakkının geri verilmesini istedi.

Anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok yaptı. Atatürk'ün değişik tarihlerde Silifke'ye dört defa geldiğini hatırlatan Başkan Altunok, 'Atamızın yaşamında Silifke'nin başka kentlere bakınca, oldukça önemli bir yeri vardır. Silifkelilerse onu en azından hemşehri yapmanın umut ve sevincini yaşadılar. Evet, Atatürk'ün Silifke'ye karşı özel bir ilgisi vardı. Buna karşılık Silifkelilerin de Atatürk'e karşı derin bir saygı, sevgi ve bağlılığı vardır. Atamızın Silifke'ye gelişinin temel nedeni burada bir örnek çiftlik kurarak tarım alanında Türk köylüsüne çağdaş tarım ve hayvancılığı öğretmekti. Atamız ikinci gelişlerinde Silifke'de kendisinin talimatlarıyla satın alınan arazi üzerinde bir çiftlik kurdurarak kurulan tarım kooperatifinin 1 nolu ortağı da kendisi olmuştur. Bugün geldiğimiz noktada ilçemiz Silifke, tarım ve hayvancılık potansiyeliyle, eğitim alanındaki hamleleri ve üretim alanındaki atılımlarıyla, kültürel ve turistik zenginlikleriyle dünyanın en önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. 'Silifke'ye geldiğimden çok memnunum. Beni unutmayacağınızı bilirim. Sizi kalbimden çıkarmam' diyerek bizleri onurlandıran Büyük Atamızın yolunda, işaret ettiği yolda ülkemiz, ilçemiz ve Mersin'imiz için var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığımızı sürdürüyoruz' dedi.

Kutlama törenlerinde 'İçel Vilayetimize hoş geldiniz Atam' yazılı bir pankartla katılımcıların ve devlet büyüklerinin dikkatini çeken Silifke Belediye Başkanı Altunok, Silifke'nin elinden alınan illik hakkının geri verilmesini istedi. Başkan Altunok ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de bir çağrıda bulunarak, 'Tarihi ve turistik yerleri ile, deniz ulaşımı ile, tarım ürünleri ile, sanayi ürünleri ile Doğu Akdeniz'de petrol ve doğal gaz araştırmalarına yaptığımız ev sahipliğinin yanı sıra ilçemize yakın bir mesafede kurulan Akkuyu Nükleer Güç Santralinin de bölgemizde bulunması il olmamız konusunda en büyük sebeplerimizin başında yer almaktadır. Bu yüzden Silifkeliler olarak il olmaya hem talibiz hem de elimizden alınan illik hakkımızın geri verileceğini ümitle bekliyoruz' diyen Altunok, tüm Silifkeliler olarak bu isteklerinin devlet büyükleri tarafından yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Atatürk'le ilgili şiirlerin okunması, belediye halk oyunları gurubunun folklor gösterileri ve Fotoğraf Sanatçısı Nadir Köksoy tarafından hazırlanan 'Silifke' konulu fotoğraf sergisinin gezilmesiyle tören son buldu.

Atatürk Anıtında düzenlenen törene Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Emniyet Müdürü İsmail Petek, Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Cem Kaya, siyasi parti temsilciler, daire amirleri ve vatandaşlar katıldılar.

Editör: Haber Merkezi