Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın, 'Anılarda Emek Var' sloganıyla hayata geçirdiği Antika Pazarı, Mersinlileri nostalji kokan tezgahlarla geçmişe götürdü.

Haber: Derya ÖZGÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eşi Meral Seçer, katıldığı Antika Pazarı açılışında Antika Pazarı'nın, antika tutkunlarının isteği doğrultusunda hayata geçirildiğini belirterek, 'Pazarın Mersin'de bir farklılık yaratacağını ve Mersinlileri anılarla buluşturacağını düşünüyorum' dedi.

Antika Tutkunları 'Antika Pazarı'nda Buluştu

Yenişehir İstemihan Talay Caddesi'nde kurulan ve her Cumartesi ziyaretçilere açık olacak Pazar, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in eşi Meral Seçer'in katılımıyla ziyarete açıldı. Pazarın ilk gününde; gramofon, radyo, bakır eşyalar, dikiş makineleri, gaz lambaları, çantalar, vazolar, biblolar, kitaplar, plaklar, fotoğraf makineleri, daktilolar, eski paralar ve antika saatler ile birçok parça, vatandaşların ilgisine sunuldu. Mersin ile çevre illerden pazar için gelen antikacılar ürünlerini satışa sunarken, antika tutkunları da nostaljik şarkılar eşliğinde Antika Pazarı'nı gezdi.

Meral Seçer: 'Pazarın, Mersin'de bir farklılık yaratacağını ve Mersinlileri anılarla buluşturacağını düşünüyorum'

Antika Pazarı açılışına katılan Meral Seçer, tezgahları gezerek antika eşyaları yakından inceledi. Pazar hakkında görüşlerini paylaşan Meral Seçer, 'Antika Pazarı'nın açılması, Mersin için harika bir fikir. 'Anılarda Emek Var' sloganıyla yola çıkılmış. Gerçekten anılarımızda emeğimiz var, büyüklerimizin emeği var. O emeklerin yaşanması, yaşatılması veya ürünlerdeki hikayelerin insanlarımıza aktarılması çok güzel bir duygu, yol gösterici bir duygu. Antika eşyaları, eski eşya olarak düşünmüyorum. Hepsinin bir hikayesi var' dedi. Pazarı çok beğendiğini ifade eden Seçer, Antika Pazarı'nın Mersin'de farklılık yaratacağını ve Mersinlileri anılarla buluşturacağını düşündüğünü aktardı.

'Antika Pazarı Mersin'in ihtiyacıydı'

Pazarda antika eşyaları görücüye çıkaran satıcı Demet Dilsiz, Mersin'de böyle bir pazarın açılmasını hep istediklerini belirterek, 'Mersin'de ilk defa böyle bir şey oldu. Biz genellikle sosyal medyada görüyorduk, hatta imreniyorduk. Böyle bir pazarın açılmasını çok istedik ve gerçekten çok iyi oldu. Mersin'e çok büyük bir katkı sağladı' dedi.

Editör: Haber Merkezi