HABER: Meryem KARADAĞ

6 Şubat'ta Maraş merkezli 20 Şubat'ta ise Hatay merkezli depremlerin ardından Mersin Kadın Platfomu iktidarı hedef aldı. Kadınlar yaşanılan depremin bir doğal afet olmadığını, göz göre göre katliam olduğunu söylediler.

Basın Metini okuyan Ceren İnan, 'Bizler yaşama tutunmak için enkaz altlarından yardım talep eden yurttaşlara sosyal medya aracıyla ulaşmaya çalışırken, AKP iktidarı yurttaşların dayanışmasına karşı çözümü sosyal medyayı kapatmakta buldu. Bizleri, sevdiklerimizi göz göre göre ölüme terk eden tek adam, daha yardımlar ulaşmamışken ve yurttaşlar enkazdan ailesini, sevdiklerini kurtaramamışken 10 bin TL vereceğiz diyerek müjdesini verdi' dedi.

'Not Alanın Sadece Kendileri Olmadığını Bilsinler'

AKP 'den Hesabı Kadınlar Soracak diyen İnan, 'Yarattığı katliamın yanına kar kalmayacağını anlayan Erdoğan bir de çıkıp 'çadırlar, Kızılay, AFAD nerede?' diye soran yurttaşlara 'Terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' diyerek küfür etti.Bunları hepimiz biliyoruz. Tek tek bir daha söylüyoruz ki not alanın sadece kendileri olmadığını bilsinler. Depremden en az 4 gün sonra bölgeye gidildiğini, çadırların verilmediğini, verilse bile kadınlar, LGBTİ+'lar ve çocuklar için güvenli alanların sağlanmadığını, tuvaletlerin, duşların olmadığını, bölgede hijyenik ped ve bebek bezine neredeyse yalnızca bizim dayanışmamızla ulaşıldığını, depremin 20'nci gününde dahi hala gıdaya bile ulaşımın çok zor olduğunu birinci ağızlardan duyduk, deprem bölgelerine giderek şahit olduk' dedi.

KADER DEĞİL AKP'NİN YIKIMI

Kader değil AKP'nin yıkımı diyen İnan, 'Kadınların ve çocukların güvenliğinin olmadığını biliyoruz. Güvenli alanları bulamayan kadınlar boşanma evresinde olduğu erkeklerin evine dönmek zorunda kalıp şiddet görmeye devam ediyor. Hatay'da depremde evi ağır hasar alan Alev Altun, 2 çocuğuyla birlikte eski eşi Savaş Altun'un yanında kalmaya başladı. Savaş Altun, eski eşi uyuduğu sırada üzerine kaynar su döktü. Gözaltına alınan Savaş Altun 'artçı depremler' yüzünden olduğunu söyleyerek savunma yaptı. Biliyoruz. İktidarınızın erkliğini, adaletsizliğini, yalanlarınızı, düşmanca bakışlarınızı, çürümüş zihninizi kadın ve LGBTİ+ düşmanlarıyla kurduğunuzu, bunun öğreticisi olduğunuzu biliyoruz. Biliyoruz, siz de bilin siz ve erkek adaletiniz yok olana dek mücadele etmeye, hesaplaşmaya devam edeceğiz' diye konuştu.

'Biz kadınlara ve LGBTİ+'lara hesap vereceksiniz!'

Yarattığınız yıkım sadece bugünün değil 20 yılın yıkımı diyen İnan, 'Kadın ve LGBTİ+ düşmanlığınızı unutmadık. Tacizin, istismarın merkezi haline gelen çürümüş tarikatlarda çocukların geleceğini çaldığınızı unutmadık. Depremi yaşamış çocukları tarikat evlerine, yurtlarına yerleştirmenize, çocukların hayatlarını çalmanıza izin vermeyeceğiz' dedi.

İSTİSMAR SUÇTUR AKLAYAMAZSIN

MHP'nin 'A Takımı'nda Yer Alacak İsimler Belli Oldu! MHP'nin 'A Takımı'nda Yer Alacak İsimler Belli Oldu!

Devlet aygıtlarına karşı kadınlar ve LGBTİ+'lar olarak sokaktayız diyen İnan, 'Enkazların altından kendi çabalarımızla canlarımızı çıkardığımızı, çıkanlara gerekli desteği kendi çabalarımızla ulaştırdığımızı asla unutmayacağız. Unutmamak bir yana sizler bunun hesabını verene kadar sokaklarda olacağımızı yine ve yine haykırıyoruz. Kadın cinayetlerinde işlemeyen yargınız 'Deprem vergileri nerede?' dediğimiz için anında ev hapsi kararlarıyla karşımıza çıkıyor. AKP iktidarının maşası olan AFAD, sözde açıklamalarla bölgeye dair yanlış bilgiler yaymaya devam etti. Hesap vereceksiniz. İnsanları ölüme terk etmenin hesabını vereceksiniz' diye konuştu.

Hesap Vereceksiniz

İnsanların sağlıklı alanlara, hijyene, tuvalete, çadıra gereksinimi var diyen İnan, 'İnsanların en temel, en basit şeylere ihtiyacı var. Ölümle yüz yüze gelmiş insanlara şu zararı verdiğiniz için hesap vereceksiniz. İhtiyaç olarak görmediğiniz, kadınlar için temel malzemeleri dahi ikincilleştirebiliyorsunuz. Toplumsal cinsiyet rollerini her yerde devreye sokuyorsunuz. İzin vermiyoruz. Kadınların hijyenik pede, iç çamaşırına, vajinal sağlık malzemelerine aciliyetli ihtiyacı var' diye vurguladı.

Direnişimizle Yakanızdayız

Ellerinizi uzatıp cebimizden aldığınız deprem vergilerinin hesabını vereceksiniz diyen İnan, 'Yıkımda dahi ikinci planda gördüğünüz kadınlara, LGBTİ+lara, çocuklara borçlu olduğunuz hayatın hesabını vereceksiniz. Alışın buradayız derdik, artık alışın öfkemizle, acımızla, direnişimizle yakanızdayız' diye konuşmasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi