HABER: Hayrettin Acar

İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin 'Rigoletto' operası Mersin Devlet Opera ve Bale salonunda sahnelenecek. Üç perdelik bir opera olan Rigoletto, Viktor Hugo'nun Le roi s'amuse adlı oyundan uyarlanarak, Francesco Maria Piave tarafından yazıldı. Operanın prömiyeri 11 Mart 1851 tarihinde Venedikte'teki La Fenice opera evinde yapıldı. Bu opera çok kişi tarafından çalışma hayatının orta yıllarında Verdi'nin ortaya çıkardığı başyapıtlardan biri olarak görüldü. Modern çağlarda standard opera repratuvarının vazgeçilmez bir eseri olarak devamlı olarak sahneye konuldu. Kuzey Amerika'da en çok oynanan 20 opera eseri arasında 9. sırayı aldı.

Rigoletto'nun konusuna bakıldığında, Kambur saray soytarısı Rigoletto'nun herkesten sakındığı ve hayatta tek varlığı olan kızı Gilda, çapkın Mantua Dükü'ne aşık olur. Bunu fırsat bilen Dük Gilda'ya sahip olur. Rigoletto bunu kabullenemez ve öç almaya karar verir. Gilda sevgilisinin hayatını kurtarmak için kendisini kurban eder ve dükü öldürmeye karar veren babasının kolları arasında can verir.

Mersin'de 23 Nisan Coşkusu Kente Yayıldı Mersin'de 23 Nisan Coşkusu Kente Yayıldı

Rigoletto 28 Şubat tarihinde saat 20.00'da sahnelenecek. Operanın şefliğini Rustam Rahmedov üstenirken, rejisör Kenan Korbek, Dekor ve Kostüm tasarımı Özlem Topuz ve Koreografiyi Berna Turhan İleri tarafından hazırlanıyor.

Editör: Haber Merkezi