Gökçel, deprem bölgelerinde seçim güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı. CHP'li Gökçel, 'Afet sandıkları kurularak deprem afetinden etkilenen vatandaşlarımızın sandığa gitmesi sağlanmalıdır' dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM'de gerçekleştirdiği basın toplantısı ile 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. CHP'li Gökçel, seçimlerde depremzede vatandaşların oy kullanmasın önemine değindi. Gökçel, 'Mutlaka seçim sağlıklı bir şekilde yapılmalı. Depremzede vatandaşlarımızın kendi illerinde kalanların sağlıklı bir seçmen kaydı oluşturularak orada seçimlere dahil edilmesi ve oyunu kullanması sağlanmalı. Aynı zamanda deprem bölgesinden diğer 70 ilimize barınmak için gidenler var. O illerde de mutlaka sağlıklı bir seçmen listesi oluşturulup barındıkları illerde afet sandıkları kurularak vatandaşlarımızın tercihlerinin sonuca yansıyacağı sağlıklı bir oy kullanma olanağı sağlanması gerekiyor' dedi.

Dervişoğlu: Akşener'in Hayır Duasını Aldım Dervişoğlu: Akşener'in Hayır Duasını Aldım

Mersin'e 400 Binden Fazla Depremzede Geldi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel TBMM'de yaptığı basın toplantısında Mersin'in deprem bölgelerinden hızla göç aldığını vurgulayarak Mersin'in afet bölgesine dahil edilmesi çağrısında bulundu. Gökçel, 'Deprem sonrasında vatandaşlarımız deprem bölgelerinden göç etmeye başladı. Mersin hem deprem bölgesine yakın deprem riski bakımından en güvenli kent olması, hem bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızla çok yakın akrabalık ilişkilerinin olması, hem de deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın yazlıklarının olması nedeniyle Mersin'e 400 binden fazla depremzede vatandaşımızın geldiğine şahit oluyoruz. Elbette ki, vatandaşlarımızın Mersin'e gelmesi oldukça doğal. Ancak Mersin'de depremden önce de400 bin civarında yabancı uyruklu kişi vardı. Şimdi bunlara 400 bin de depremzede vatandaşımız geldi. Hepsinin başımızın üstünde yeri var. Ev sahiplerinin de bunu bilerek özellikle ev kiralarını makul noktada tutmalarını rica ediyorum' dedi.

Mersin'e ek kaynak aktarılması gerektiğini dile getiren CHP'li Gökçel, 'Hem altyapı hem maddi kaynak anlamında kentimizin bir kapasitesi var. Hem Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer hem biz, defalarca çağrıda bulunduk. Mersin'in afet bölgesi kapsamına alınması ya da özel bir statü vererek Mersin'e yeni maddi kaynakların aktarılmasını istedik. Mersin'in barajları dahi bu kapasiteyi kaldıramıyor. Mersin'in içme suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajında su seviyesi tehlikeli noktaya indi. Mevsim çok kurak geçiyor, yağış almıyoruz. Çiftçilerimizin sulama yapması için su verilmiyor. Derhal Pamukluk Barajının isale hatlarının tamamlanması gerekiyor. Mersin için çok fazla vakit kalmadı' dedi.

Mersin'e yapılacak yatırımların merkezi hükümet tarafından engellendiğini vurgulayan Gökçel, 'Yapılması gereken yollar var, Mersin Metrosu var. Hala Hazine ve Maliye Bakanlığında imza bekliyor. Bunları derhal hayata geçirmezseniz krizlere yol açmış olursunuz' dedi.

Editör: Haber Merkezi