Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve Valiliğimiz koordinesinde, CİMER faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) kullanıcılarına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

HABER: Derya ÖZGÜR

Mersin Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB ) toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde açılış ve protokol konuşmalarının ardından Uzman Koordinatör Ahmet Reha Kayaoğlu program akışı ve CİMER İletişim Platformu hakkında açıklamalarda bulundu. Kayaoğlu, 'Bugün CİMER sistemiz milletle devlet arasındaki en güçlü iletişim platformu, iletişim köprüsü ve dünyanın en büyük kablolu iletişim platformudur. Bu sebeple vatandaşların CİMER'i sadece şikayet eli olarak değil yönetime katılmanın bir aracı olarak görmekte ve ona göre anlam yüklemekteyiz. Bu kapsamda yapılan başvuruları yetkili makamlara analiz ve rapor halinde sunarak vatandaşların önceliklerini esas alan daha rasyonel politikaların oluşturulmasını sağlamak istiyoruz ve bu amaç ışığında çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

Toplantıya katılan Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Çırakoğlu, kürsüde yaptığı konuşmasında 'CİMER'in Mersin'de daha iyi ve daha verimli şekilde çalışmalarını yürütmesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkililerinin toplantının düzenlenmesi noktasında verdikleri destek doğrultusunda çalışmalar daha verimli olacaktır' dedi. Çırakoğlu, 'Toplantıda bilgi ve birikimleriyle bizlere yol gösterecek kıymetli eğitimcilere teşekkür ederim' diyerek konuşmasını tamamladı.

CİMER faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacı ile düzenlenen CİMER Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı'nda, İletişim Görevlisi Mustafa Tolga Karaoğlu genel tanıtım sunumu yaptı. CİMER'in amacı ve kapsamı ile kamu kurumlarına, başvuru sahiplerine ve vatandaşlara sağlamış olduğu avantajların anlatıldığı sunumda, CİMER'in kullanımına yönelik eğitim durumu, yaş, cinsiyet dağılımları ile şikayet ve taleplerin oluşturulmasında öne çıkan konular değerlendirildi. Mersin ilinin CİMER kullanımında ilk 10 ilin içinde olduğunu gösteren başvuru istatistikleri tablosunda ayrıca en yüksek başvuru yapılan tarihin 56.991 adet başvuru ile 4 Nisan 2020 olduğu gösterildi.

Yoğun katılımın olduğu CİMER Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı, CİMER Kapısı Sisteminin kullanımı anlatılarak sona erdi.

Editör: Haber Merkezi