HABER: Hayrettin ACAR

Erdemli'nin Pınarbaşı Mahallesinde bulunan Şehit Polis Bayram Göde İlkokulu'nda düzenlenen satranç turnuvasına yaklaşık 100 öğrenci katılım sağladı. Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen turnuvanın ödül törenine Şehit Polis Bayram Göde'nin Ailesi, Erdemli Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Altunçiçek, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ve beraberindeki heyet, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Murat Ergen, Milli Eğitim Müfettişleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda öğrenci velisi katılım sağladı.

Tören de konuşma yapan Okul Müdürü Ömer Barış Eroğlu, 'Çanakkale, Dünya tarihinde bir dönüm noktasıdır. Savaşı mutlak zafer ile kazanacağını sanan düşman ordusunun, ağır bir yenilgiye uğradığı yerdir. Silahımızın, cephanemizin, askerimizin yeterli olmasa da: Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı yerdir, Çanakkale. Koca Seyit'in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir Çanakkale. Çelikten bir saldırıya, etten bir siperdir Çanakkale. Vatan aşkıyla, inançla dolu ordumuzdur, 57. Alaydır, Kınalı Mehmet'tir, cefakar milletimizdir, Mustafa Kemal ATATÜRK'tür Çanakkale. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Bu vesile ile Şehit Polis Bayram Göde'ye de Allah'tan rahmet diliyorum' ifadelerini kullandı.

Turnuvanın ödül töreninde öğrencilere ve katılımcılara hitaben konuşan Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise 'Çanakkale Şehitleri anısına düzenlenen bu geleneksel turnuva ile öğrencilerimizde analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi hedeflerken aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizi ön plana çıkarıyoruz' sözleriyle günün anlam ve önemine vurgu yaptı.

Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı Olarak İlk Nikâhını Kıydı Erdal Beşikçioğlu, Belediye Başkanı Olarak İlk Nikâhını Kıydı

Ortaokul Kademesinde birinci olan Pınarbaşı ŞPBG OO'dan Melike Nur ASLAN ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük'ün elinden alırken İlkokul kademesinde birinci olan Yeşildere İlkokulu'ndan Yakup Yılmaz ödülünü Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Altunçiçek'in elinden aldı.

Editör: Haber Merkezi