Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın kent protokolü ile davetlilerin ve ilimizde misafir olan depremzedeler ile öğrencilerin katıldığı etkinlikte ormanların önemine dikkat çekildi.

Yenice Mahallesi'nde Yol Bakım Çalışması Yapıldı Yenice Mahallesi'nde Yol Bakım Çalışması Yapıldı

Bölge Müdürü Yalçın konuşmasında '6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 depremde 11 ilimiz büyük ölçüde etkilendi. Deprem hepimizi çok üzüntü ve acıya boğmuş, tüm milletimizi derinden yaralamıştır. Depremin hemen ardından devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla beraber bütün milletimiz seferber olmuş ve yaraları sarmaya başlamıştır. Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı bütün orman bölge müdürlüklerimizde olduğu gibi Mersin'de de depremin olduğu ilk saatlerden itibaren Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Gaziantep illerine toplam 115 adet iş makinemizle birlikte 404 personelimizi sevk ettik. Bugün de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla 9 Orman İşletme Müdürlüğümüzle birlikte depremde hayatını kaybeden her bir vatandaşımızın anısına birer fidan dikeceğiz' dedi.

Kürsüye çocuklarla birlikte çıkan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise 'Depremlerde yaklaşık 13,5 milyon vatandaşımız doğrudan etkilendi. AFAD'ın yaptığı son açıklamaya göre maalesef 50 bin 96 can kaybımız, 107 binin üzerinde yaralımız var. Bugün ve bu hafta dikeceğimiz bütün fidanları depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımız için dikeceğiz. Bu hafta 50 binin üzerinde fidan toprakla buluşturulacak. Yıl boyunca da Mersin'de 4,5 milyon fidan dikme hedefimiz var. İlimiz orman varlığı açısından zengin bir il. Yüz ölçümümüzün yaklaşık Yüzde 53'ü ormanlarla kaplı. Ağırlıklı olarak da kızılçam ormanımız var. Bir yandan bu ormanlarımızı koruyup bir yandan da yeni fidanlar dikiyoruz. Yıllık ortalama 6 milyon civarında da fidan üretimimiz var. Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl maalesef ormanlarımızda büyük yangınlar meydana geldi. Yanan ormanlarımızın yerine de gerek tohumlama yöntemiyle gerek fidan dikerek yeşillendirme ve tekrar ormanlaştırma faaliyetlerini de yürütüyoruz. Depremlerin yaralarını, büyük bir dayanışma ile aşacağız, aşıyoruz. Bütün ülkemiz kenetlendi. Acılarımızı paylaşarak azaltma gayreti içerisindeyiz' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından yapılan duadan sonra Vali Pehlivan ile öğrenciler, temsili olarak Valilik bahçesine bir fidan dikti. HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi