Anmada Hakk'a yürüyenler için çerağ uyandırıldı,Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede tarafından gulbang okundu.
Ardından Mersin Cemevinin deprem çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, ' Depremde Alevi Kurumları bir bütün olarak gerek yurt içinde, gerek yurt dışında büyük bir imtihan verdi. Alevi kurumları ve Alevi kurumlarını gönülden besleyen canlar imkanları doğrultusunda deprem bölgelerine destek sundular. Mersin Cemevi olarak yurt içinden ve yurtdışından gelen yardımları depremden mağdur olan depremzede canlarımıza ulaştırıyoruz. Her yıl Mersin Cemevi olarak coşku ile kutladığımız Nevruz'u, deprem felaketinden sonra binlerce canımızın hakka yürümesinden dolayı anma etkinliğine dönüştürdük. Bu Nevruz bayramının, ülkemizde yaşayan halklar ve inançlar arasında, düşmanlık ve kavgadan uzak, Kardeşliğe, dostluğa, birlik ve beraberliğe, vesile olmasını dilerim'' diye konuştu
Kılavuz, 'Taleplerimiz gayet nettir. Cemevlerinin elektrik giderleri, tadilat ve onarım giderleri , personel giderleri karşılanmıyor. Bir Cami'nin yasal statüsü neyse, hangi haklardan yararlanıyorsa, Cemevleri içinde onu istiyoruz.'' Konuşmasını sonlandırdı.
. Kılavuz'un ardından Ayhan Danyeli ve Rıza Aydın nefesler okudu, semah dönüldü. (HABER MERKEZİ)

Çilekte Açıkta Hasat Zamanı Çilekte Açıkta Hasat Zamanı

Editör: Haber Merkezi