CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, kuraklıktan dolayı barajların su seviyesinin düştüğüne dikkat çekti. CHP'li Gökçel, 'Mersin ve Tarsus'un içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılayan Berdan Barajında kuraklıktan dolayı su seviyesi yüzde 27 oranında. Su seviyesi kritik seviyede, tarımsal amaçlı su kullandırılmıyor' dedi. İklim krizine dikkat çeken Gökçel, ' Şu anda su kritik seviyede. Tarımsal amaçlı su verilmiyor sadece içme suyu amacıyla kullanılan su veriliyor. Uzmanlar uyarıyor, küresel iklim krizi yaşıyoruz. Dolayısıyla yağış rejimi bozuldu, afetler yaşıyoruz, kuraklık yaşıyoruz' dedi. 2015 yılında kullanıma açılması gereken Pamukluk Barajı yatırımının tamamlanmasına vurgu yapan Gökçel, 'yıllardır uyarıyoruz; 18 km kuzeyde, yukarıda Pamukluk Barajı var. Pamukluk Barajı projesi 2015 yılında açılıp hizmete girmesi gerekiyordu. Barajda su yüzde 37 seviyesine ulaşmış. Şimdi su burada duruyor, insanlarımız bu suyu kullanamıyor. İsale hattı bitmiş olsaydı şu an bu suyu Mersinli, Tarsuslu çiftçilerimiz de kullanacaktı' dedi.

Yatırımların bir an önce bitirilmesi gerektiğini değinen CHP'li Gökçel, 'Eğer bu yatırım tamamlanırsa; Mersin kuraklıktan daha az etkilenecekti. İnsanlarımız içme suyu imkanlarına kavuşacak. Bunu Büyükşehir Belediye başkanımız Vahap Seçer, Meclis'te de dile getirdi' dedi.

Pamukluk Baraj Projesinin tamamlanması halinde su maliyetlerinin de azalacağının altını çizen Gökçel, 'Pamukluk Barajından gelen su cazibe ile geldiği için enerji maliyetinden kurutulacak, vatandaşımız hem içme suyuna hem de sulama suyuna daha ucuza kavuşmuş olacak' diye sözlerini tamamladı. HABER MERKEZİ

Sendikalar 1 Mayıs'ta Taksim Dedi Sendikalar 1 Mayıs'ta Taksim Dedi

Editör: Haber Merkezi