HABER: Meryem KARADAĞ

Son yıllarda unutulmaya yüz tutan mesleklerden biri olan ayakkabı tamirciliğini, son zamanlarda ekonomik krizden dolayı tekrardan değer kazanmaya başladı. Ayakkabı tamircisi 44 yaşındaki, Nezir Selim, İlkokulu bitirdikten sonra bu besleğe başladığını söyledi.

Eskiye bir dönüş olduğunu söyleyen Nezir Selim 'İnsanlar ayakkabıları yırtılınca hemen yenisini alıyordu. Şu anda öyle bir şey yok. Görüyorsunuz yoğunuz, bu yoğunluğun sebebi de çok belli aslında, ekonominin bu kadar kötü olması. Dükkana günde 30- 40 kişi geliyor. Bundan birkaç yıl önce yüz lira olan ayakkabı şimdi çok pahalandı. Şimdi 400- 500 liradan aşağı ayakkabı yok. O yüzden eskiye bir dönüş var. Vatandaşlar da bu pahalılıktan dolayı eski ayakkabılarını tamir ettirmeye getiriyor' dedi.

Bankalar 'Fatura'yı Müşteriye Kesti Bankalar 'Fatura'yı Müşteriye Kesti

Çok fazla bir yoğunluk olduğunu söyleyen Selim, 'Yaşanan ekonomik kriz ile birlikte işlerimizde arttı. Önceki senelere göre bu sene işler iyi, tabi bu bizim için iyi ama vatandaş için iyi bir şey değil. Çoğu insan ayakkabısını tamir ettirmek yerine yeni ayakkabı alıyordu. Artık öyle bir imkan yok. İnsanlar artık biz ayakkabı tamircilerine dönmeye başladı. Yeni ayakkabı almak yerine ayakkabısını tamir ettirmeyi seçiyor. Ayakkabı tamircileri şu an altın çağını yaşıyor diye bilirim sizlere' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi