HABER: Meryem KARADAĞ

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), 6 Şubat Depremleri sonrası başlatılan dayanışma konserlerini Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) işbirliğiyle Mersin'e taşıyor. 'Dayanışma, İyileşme, Aydınlanma' mottosu ile düzenlenecek konserde klasik müzik ve opera yıldızları ile Türk müziğinin usta isimleri Mersin Devlet Opera Balesi çocuk korosu aynı sahnede buluşacak. Dayanışma Konseri'nde Şef Rüstem Rahmedov yönetiminde Gülsin Onay (Piyanist), Hakan Aysev (Tenor), Bengi İspir Özdülger (Soprano), Bülent Bezdüz (Tenor), Dilek Türkan (Türk Müziği Yorumcusu), Asude Karayavuz (Soprano), Caner Akgün (Bariton), Gökhan Aybulus (Piyanist), Bilgin Canaz (Neyzen), Elvin Hoxha Ganiyev (Keman) sahne alacak. Konserin geliri depremden etkilenen bölgelere aktarılmak üzere resmi kurumlara yönlendirilecek.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi'nde 8 Nisan saat 20.30 gerçekleşecek Dayanışma Konseri'nin davetiyeleri Çamlıbel'de bulunan festival ofisinden 5 farklı kategoride alınabilecek. Ayrıca isteyenler 'Askıda Davetiye' uygulaması ile depremden etkilenen ve Mersin'e gelen kişilerin konseri izlemesine katkıda bulunabilecek.

Adana'da karnaval korteji renkli görüntülere sahne oldu Adana'da karnaval korteji renkli görüntülere sahne oldu

Aynı Sahne, Tek Yürek
Konser programında Piyanist Gülsin Onay, S. Rahmaninov'un '3. Piyano Konçertosu 1.Bölüm', genç keman ustası Elvin Hoxha Ganiyev, Massenet'in 'Meditation', Piyanist Gökhan Aybulus Mozart'ın '23. Piyano Konçertosu 2. Bölüm', Bariton Caner Akgün, Wagner'in Tannhauser Operası'ndan 'Wolfram Arya', Soprano Asude Karayavuz, Saygun'un 'Eski Üslupta Kantat Arya', Neyzen Bilgin Canaz, 'Meleklerin Hüznü', Soprano Bengi İspir Özdülger, düzenlemesi Yusuf Yalçın'a ait 'Magosa Limanı', Tenor Hakan Aysev, düzenlemesi Yusuf Yalçın'a ait Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım', Klasik Türk Müziği Tango Yorumcusu Dilek Türkan, Oğuzhan Balcı'nın 'Hasret', Tenor Bülent Bezdüz, düzenlemesi Rustem Rahmedov'a ait T. Guliyev'in 'Sana da Galmaz' eserlerini seslendirecek. Konserin finalinde sahne alacak Umut 2000 çocuk korosu ve misafir korolar Şef Reyhan Bezdüz yönetiminde, düzenlemesi Oskay Hoca'ya ait Kamran Aziz'in 'Al Yemeni Mor Yemeni', düzenlemesi Eray İnal'a ait Serap-Ibrahim Korhan'ın 'Savaşlar Olmasın', düzenlemesi Jakup Klosowicz'e ait B. Coulais'un 'Vois Sur Ton Chemin' ve düzenlemesi Rustem Rahmedov'a ait Ismail Lütfü Erol'un 'Mustafam' eserlerini seslendirecek. Konser sonunda 'Memleketim' şarkısını tüm sanatçılar birlikte söyleyecek.

Deprem yaralarını müzikle saran korolar birarada
Dayanışma konserinde Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu şef Reyhan Bezdüz tarafından 1999 Büyük Marmara depreminin ardından kurulan ve 24 Yıldır çalışmalarına aralıksız devam eden 'Umut 2000' Çocuk Korosu'nun ev sahipliğinde 3 koro birarada sahne alacak. Umut 2000 Çocuk Korosu'nda Şef Reyhan Bezdüz yönetimindeki Mersin Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu, Hatay Kilikya Nehir Derneği Misafir Çocukları Korosu & Tarsus Belediyesi Çocuk Korosu ve Maraş, Adıyaman ve Malatyalı misafir çocuklardan oluşan koro birlikte şarkı söyleyecek.

Dayanışma, İyileşme, Aydınlanma

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu 'Dayanışma, İyileşme, Aydınlanma' mottosu ile çalışmalarını yürüttüğü Dayanışma Konseri ile ilgili yapılan açıklamada, '11 ilimizde yıkıma ve can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri, tüm ülkemizde olduğu gibi bizleri de derin acılara bıraktı. Güzel Mersin'imiz depremin ilk gününden bu yana bölgede yaşam mücadelesi veren depremzede kardeşlerimizin yanında oldu, olmaya da devam etmekte. Şükrü Erbaş bir dizesinde, 'insanın acısını insan alır' demişti. Elbette yaralarımızı birlikte sarıp, birlikte iyileşeceğiz. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Böylesine anlamlı bir etkinlikte maddi ve manevi olanaklarını depremzedelerden esirgemeyen Mersin Uluslararası Liman İşletmesi'ne, yardımseverlere, sanatçılarımız ve salonumuzda bizleri yalnız bırakmayacağına inandığımız sanatseverlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz' ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi