Mersin'de kurumsal bir firmada motokurye olarak çalıştığı sırada kaza geçiren ve yüzde 40 engelli kalan 2 çocuk babası Önder Erdoğan (36), yaklaşık 36 bin lira gibi bir tazminatla işten gönderilmeye çalışıldığını iddia ederek, 'Benim hayatımın yüzde 40'ı gitti ve bakmam gereken bir ailem var. Maddi ve manevi bütün haklarımın verilmesini talep ediyorum' dedi.
Kurumsal bir firmada motokurye olarak çalışan ve iş kazası yaparak çalışamayacak duruma gelen Önder Erdoğan, yaşadıklarını anlattı. Şubat ayında bir müşteriye sipariş götürdüğü esnada kaza yaptığını belirten Erdoğan, kaza sonucunda kolunda kırık ve omzunda çıkık olduğunu söyledi. 3 ay rapor aldığını ve sonucunda tekrar işe başladığını aktaran Erdoğan, 'İşe tekrar başladığım süreçte kendimi kötü hissettim ve hastaneye gittim. Oradaki doktor yatışımı istedi ve 13 gün gözlem altında tuttu. Tedavim tamamlandığında yüzde 40 oranında engelim olduğu tespit edildi. Yani hayatımdan yüzde 40 gitmişti' ifadelerini kullandı.

'Hayatımın yüzde 40'ı gitti'
Durumu iş yerine bildirdiğini ve beklediği yanıtı alamadığını kaydeden Erdoğan, 'İş yerim bana, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, 2 maaş ve yıllık izin ücretlerimi verip işten fesih sürecimi başlatmayı teklif etti. Bu da yaklaşık 36 bin lira gibi bir ücrete tekabül ediyor. Benim hayatımdan yüzde 40 gitti. 2 tane bakmakla yükümlü olduğum çocuğum var ve bu halimle artık iş bulmam çok zor. Ben maddi manevi bütün zararlarımın karşılanmasını istiyorum. Bunun için de yasal yollara başvurdum. Kamuoyunun da önünde yetkilerden yardım istiyorum. Ailemi geçindirebilmem için hak ettiğim tazminatı almam gerekiyor' şeklinde konuştu.

'Maddi ve manevi bütün taleplerimizi belirttik'
Erdoğan'ın avukatı Umut Turğut ise müvekkilinin kaza geçirdikten sonra haklarını aramak için kendisinin yanına geldiğini ve hukuki hakları konusunda bilgi aldığını kaydederek, asıl isteklerinin karşılıklı anlaşma olduğunu ancak söz konusu kurumsal firmanın buna yanaşmadığını aktardı.
Kendilerine 36 bin lira gibi bir değer biçildiğini öne süren ifade eden Turğut, 'Müvekkilim yüzde 40 engelli kaldı ve bakmakla yükümlü olduğu bir ailesi var. Onun kaybettiği değerlere karşılık verilen 36 bin lira. Biz bu rakamı kabul etmeyip bir an önce yasal haklarını kullanmak için harekete geçtik. Hukuki yollardan müvekkilimin haklarını aramaya başladık. Maddi ve manevi tüm taleplerimizi belirttik' diye konutu.
Motokuryelerin sıkıntılarına da değinen Turğut, 'Bu kazanın oluşumuna sebebiyet verecek olaylardan bir tanesi, motorların bakımlarının zamanında yapılmadığı, kışlık lastiklerin yazın, yazlık lastiklerin kışın takıldığını belirtmek isteriz. Dolayısıyla bu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla kamuoyuna bir açıklama yapmak önemli bir husus. Bir an önce bu arkadaşlarımız için önlemler alınmalı' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi