HABER: Metin KEYKUBAT

Yeni yıl alışverişi için vatandaşlar pazarları ve marketleri gezmeye başladı. Fiyat analizi yapan vatandaş alabildiği kadar ile evine geri dönüyor.

Kuruyemiş, et ve sebze fiyatlarında yaşanan pahalılık vatandaşı etkilerken yılbaşı için evine kuruyemiş almak isteyen vatandaş; Antep fıstığının kilosu 320 TL, çekirdek 70 TL, badem 220 TL, özel karışık kuruyemiş 260 TL, leblebi 70 TL, fıstık 95 TL, fındık içi 200 TL gibi pahalı fiyatlarla karşılaştı. Et fiyatlarında ise hindinin kilosunu 99 TL olarak alabiliyor. Ayrıca evine tatlı almak isteyen vatandaş fıstıklı baklavayı 210 TL'ye, yaş pastaları 120 , cezeryeyi 87 ve kerebiçi 200 liraya alabiliyor.

Esnaf: 'Vatandaş genellikle kuruyemişte çekirdek, tatlıda kuru pasta alıyor'

Yüzlerce Kişiye Mezar Olan Rönesans Rezidans’ın İlk Duruşması Sona Erdi Yüzlerce Kişiye Mezar Olan Rönesans Rezidans’ın İlk Duruşması Sona Erdi

Yeni yıl öncesi birçok sektörde durgunluk yaşanıyor. Uzun süredir ekonomik koşullardan dolayı durgunluğun yaşandığı pazarlarda geçen seneye oranla alışveriş daha da azaldı. Vatandaş genellikle esnaftan kuruyemiş olarak çekirdek alırken, tatlıcılardan ise kuru pasta alıyor. Yılbaşının simgesi hindi ise fiyat sebepli alımın az olduğu ürünler arasın giriyor.

Editör: Haber Merkezi