Havalar Isındı, Yılın İlk Kene Vakası Görüldü Havalar Isındı, Yılın İlk Kene Vakası Görüldü

Türk Tabipleri Birliği (TTB), AKP'li Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Defne Devlet Hastanesi'nin, resmi hastane statüsünde tanımlanmadığını belirterek, çalışanlarının 6 saat fazla çalıştırılmasını eleştirdi.

Pazar günü Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirildikten sonra süren inşaat çalışmaları, sadece poliklinik hizmeti verilmesi, ilk yağmurda su basmasıyla tartışmaların hedefindeki Defne Devlet Hastanesi'nin resmi hastane statüsünde tanımlanmadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili olarak TTB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, eksikleri giderilmeden ve resmen hastane olarak tanımlanmadan çalışanlarının 6 saat ek çalışmaya zorlanmasına tepki gösterildi.

'SEÇİM PROPOGANDASI UĞRUNA'

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre; Hatay Defne Devlet Hastanesi'nde Sağlık Bakanı'nın ziyareti sonrası hekimlere hiçbir bilgi verilmeden 6 saat ek çalışma konulduğunu ve çalışma saatlerinin 22.00'ye uzatıldığını belirten TTB'nin açıklaması şöyle;

'Hastanede çalışacak hekimlere hastanenin alelacele açılışı yapıldığı için henüz resmi olarak hastane statüsünde tanımlanmaması nedeniyle yazılı bir görevlendirme yapılmadığı anlaşılmıştır. Hatay Deprem Koordinasyonumuz şikayetler üzerine hastaneye giderek hekimlerle ve yönetimle görüşmüştür.

Seçim propagandası uğruna hekimlerin/sağlık emekçilerinin ek mesai dayatmasıyla karşı karşıya bırakılması ve tükenmeye zorlanması kabul edilemez. Eksiklikleri giderilmeden ve resmen tanımlanmadan hizmet vermeye zorlanan hastanelerdeki usulsüzlükleri takip etmeyi ve meslektaşlarımızın her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz.'

Editör: Haber Merkezi