Ebru DOST - Hamdi TALAŞ

Rusya Devlet Bilimler Akademisi Ural Teknik Üniversitesi tarafından geliştirilen ve üretilen patentli bir ürün olan Hydroisolünün tanıtımını yapan Pozitif Group kurucu ortağı Mimar Utku Ufaker, Genel Müdür Adnan Gündüz ve Pazarlama Direktörü Erdem Çulha, depremden sonra önemi daha çok anlaşılan sağlam temel problemine çözüm getirdiklerini beyan etti.

Pozitif Group Kurucu Ortağı Utku Afaker,'Bu ürün Betonun içerisindeki kılcal çatlak ve kapiler boşluklarda suda çözünmeyen kristalhidrat oluşturur. (0,5mm'ye kadar beton çatlarında garantili çözüm sunar) Sürekli kendi kendini iyileştirme (Self-Healing) özelliği vardır. Hydroisol betonun içerisine nüfuz ederek donatıların hava-su ile temasını kesip korozyonu önler. Bu sayede betonun mukavemetini yüzde 10-15 arttırır. Ayrıca betonun zarar görmesi veya darbe alması beton yapının su yalıtım özelliğini bozmaz. Bu ürün 3. nesil beton su yalıtım teknolojisidir' dedi.

Çip Savaşları: Dünyanın Dengesini Değiştirdi! Çip Savaşları: Dünyanın Dengesini Değiştirdi!

'HYDROİSOL HEM TOZ HEM DE JEL OLARAK KULLANILABİLİR'

Ufaker, Hydroisolün iki tip formu olduğunu belirtti. Toz formunda; su sızdıran beton yüzeylerine sürülerek betona su yalıtım özelliği kazandırıldığını, jel formunda ise; doğrudan çimento mikser aracına aktarılarak on dakika karışması ile betona su geçirimsizlik özelliği kazandırıldığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi