Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınav öncesi okul önlerinde hazır bulunan ve stant kuran Büyükşehir ekipleri, sınava giren öğrencilere ve sınav boyunca çocukların bekleyen ailelere su ikramında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede toplam 21 okul önünde su dağıtımı yaptı. Mersin'de sıcak havanın etkisini göstermesiyle birlikte sınav esnasında çocuklarını gölgelik alanlarda beklemeye başlayan aileler Büyükşehir'in su ikramından memnun kaldı.

Karakuş: 'Tüm ilçelerde 21 okulumuzun önünde velilerimiz ile sınav heyecanını paylaşıyoruz'

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, 'Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak öğrencilerimizin ve velilerimizin de bu zorlu sınav gününde yanlarındayız. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bağlı Tarsus'tan Anamur'a kadar 14 LGS Kurs Merkezimizle ve 1274 öğrencimizle bugünkü sınava hazırlandık. Yıl içerisinde öğrencilerimizi hem bilişsel alanda hem psikolojik alanda destekledik. Umut ediyoruz ki bugün de öğrencilerimiz vermiş oldukları emeğin karşılığını alacaklardır. Bugün tüm ilçelerimizde 21 okulumuzun önünde velilerimiz ile birlikte sınav heyecanını paylaşıyoruz' dedi.

'Bize hep destek olduklarını düşünüyorum'

LGS'ye girecek öğrencilerden Kardelen Küskün, 'Biraz heyecanlıyım ama rehber öğretmenimiz sayesinde o heyecanı biraz dindirdim. Bize hep destek olduklarını düşünüyorum ki dershane açmaları bizim için en büyük destek. Dershane bizim üzerimize çok iyi etkiler yarattı ve gerçekten memnunuz' dedi.

Öğrencilerden Irmak Tavan, 'Aşırı heyecan var. Onların her zaman yanımızda olduğunu düşünüyorum hem dershaneyi açarak hem başka şeylerle' diye konuştu.

Öğrenci Sayısı 53, Öğretmen Sayısı İse 93 Kat Arttı Öğrenci Sayısı 53, Öğretmen Sayısı İse 93 Kat Arttı

'Kazanlı ilklere Vahap Başkanımızla beraber adım attı'

Velilerden Sanem Özdemir, Büyükşehir'in su dağıtımının yanı sıra birçok hizmetle yanlarında olduklarını ifade ederek, 'Biraz heyecanlıyız. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz bize sunduğu imkanlardan dolayı. Sadece su için değil dershane için de çok teşekkür ediyoruz. Kazanlı'ya daha önce hiç böyle bir şey yapılmadı. Kazanlı ilklere Vahap Başkanımızla beraber adım attı' dedi.

Büyükşehir'in eğitim hizmetlerinde çok memnun olduğunu anlatan Çiğdem Suner 'Dershaneden bayağı memnunum. Öğretmenlerimiz çok ilgili, çok sevecen. Öğrencileri çok iyi anlıyorlar, kendilerini çok iyi ifade ediyorlar. Kendi çocuğumdan biliyorum özgüveni daha bir arttı. Sınavda bütün çocuklara başarılar diliyorum' dedi. Büyükşehir'in öğrencilerin her anında yanlarında olduklarını söyleyen Suner, 'Bunları gördükçe çok mutlu oluyorum. Gelecekten daha da umutluyum. Dilerim her şey daha güzel olacak' ifadelerine yer verdi.

Velilerden Birgül Tavan, 'Biraz heyecanlıyım. Çok teşekkür ederim Mersin Büyükşehir Belediyemize. Çocuklarımıza çok güzel bir destek yaptı. Dershaneyi açmakla büyük bir yardımda bulundu. Çocuklarımız çok memnun. Biz de çok memnunuz hocalarımızdan, Belediye Başkanımızdan' dedi.

Emine Küskün de sınava girecek çocuğu kadar heyecanlı olduğunu ifade ederek, 'Bugün kızım sınava girecek, belki ondan daha çok heyecanlıyız. Ona başarılar diliyorum. Bize destek çıkan belediye başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyorum. Bize böyle etkinlikler, kolaylıklar sağladığı için çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin' ifadelerine yer verdi. (haber merkezi)

Editör: Haber Merkezi